Πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

Πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας«Τσουχτερά» πρόστιμα θα καταβάλλουν όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πληρώσουν μέχρι σήμερα, Παρασκευή, τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018.

Τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητα συγκριτικά με πέρυσι, και οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ η επιβολή των προστίμων γίνεται άμεσα και αυτόματα.

Όσοι δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 135 ευρώ, από αρχές Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να πληρώσει 270 ευρώ.

Γι' αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει ύστερα από ένα μήνα με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους. Ωστόσο έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του. 

Δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία και να έχει μαζί του τα εξής δικαιολογητικά:

Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
Πινακίδες
Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.
Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.