Alcatel: νέα σειρά κινητών με 18:9 οθόνες και κατασκευή υψηλής ποιότητας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Alcatel: νέα σειρά κινητών με 18:9 οθόνες και κατασκευή υψηλής ποιότητας

alcatelΗ μητρική εταιρεία TCL μετά απο 2 δύσκολα χρόνια αποφασίζει να ανανεώσει τις θυγατρικές της και ξεκινά την επίθεση με την Alcatel. Τα νέα τηλέφωνα δεν θα έχουν το όνομα Idol που αποσύρεται αλλά τις σειρές Alcatel 5, Alcatel 3 και Alcatel 1. Τα Alcatel 5, Alcatel 3V και Alcatel 1X θα κοστίζουν κάτω από 300, 200 και 100 δολάρια αντίστοιχα. Κάθε σειρά θα έχει διαφορετικές συσκευές, κάθε μία με το δικό της προσόν.
Η ανακοίνωση της εταιρείας στην CES 2018 περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τις οθόνες με αναλογία 18:9 από την ίδια την TCL (η οποία έχει επίσης μια ταχέως αναπτυσσόμενη μάρκα τηλεόρασης). Ο κατασκευαστής δεν έχει ακόμη περιγράψει λεπτομερώς τις προδιαγραφές των επόμενων συσκευών του, αλλά έχει μοιραστεί κάποια renders και δείχνουν ότι η μετακίνησή σε οθόνες 18:9 δεν οδήγησε σε σημαντική μείωση των bezel, το 3V και το 5 όμως διαθέτουν πάνελ από άκρη σε άκρη. Το πρώτο είναι εξοπλισμένο με εγκατάσταση διπλής κάμερας που περιλαμβάνει δύο κάθετα τοποθετημένους αισθητήρες συνοδευόμενους από ένα φλας LED στο πίσω μέρος του. Το 5 διαθέτει διπλή κάμερα για selfies. Και τα τρία είναι εξοπλισμένα με κυκλικούς σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων στις πλάτες τους και στερούνται φυσικού κουμπιού Home, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν το χώρο για αυτό.

Η εταιρεία λέει ότι η σειρά 5 προορίζεται να ανταγωνιστεί στον τομέα των «affordable premium» και θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί κορυφαία μοντέλα με πολύ χαμηλότερη τιμή. Με βάση μια πρόσφατη λίστα UAProf, το 5 θα τροφοδοτείται απο τον MediaTek MT6750, ένα τσιπ μεσαίας εμβέλειας που έχει ήδη διατεθεί στο εμπόριο στο LG X Power 2, το Honor V9 Play και το ASUS ZenFone 3S Max, και είναι συγκρίσιμο με το Snapdragon 625 της Qualcomm. Σε αντίθεση με τα 5 και 3V, το 1X θα διαθέτει μια συμβατική οθόνη 16:9 και είναι το πιο προσιτό μοντέλο της τριάδας.
alcatel
Δεν έχουν δώσει διαθεσιμότητες σε καμία από τις πρόσφατα ανακοινωμένες συσκευές, οι οποίες δεν έχουν ακόμα πάρει  τιμές. Η εταιρία δήλωσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα προϊόντα θα ανακοινωθούν στα τέλη Φεβρουαρίου στην φετινή επανάληψη του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Με βάση τις πρακτικές του κατασκευαστή τηλεφώνου είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο την άνοιξη.
alcatel


Εν τω μεταξύ, η Flipkart έγινε ο αποκλειστικός πωλητής των ταμπλετών Alcatel στην Ινδία, τα οποία σήμερα κατέχουν περίπου το 15% της αγοράς. Η TCL σχεδιάζει επέκταση και στις ΗΠΑ. Συνεργάζεται με την Amazon (και άλλους λιανοπωλητές) για να αυξήσει τις πωλήσεις ξεκλειδωμένων smartphones. gr.gizchina.com