Ραγδαία αλλαγή του καιρού με θυελλώδεις ανέμους από το βράδυ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ραγδαία αλλαγή του καιρού με θυελλώδεις ανέμους από το βράδυ

Ραγδαία αλλαγή του καιρού με θυελλώδεις ανέμους από το βράδυΜεταβολή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα μεταβολή του καιρού προβλέπεται το Σάββατο και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:
Το Σάββατο από τις μεσημεριανές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, σταδιακά η Κεντρική Στερεά, πιθανόν η Ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή μέχρι τη νύχτα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν η Δυτική Ελλάδα.

Σήμερα Παρασκευή ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ και θα ενισχυθούν από τη νύχτα.

 

Το Σάββατο από το μεσημέρι οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία , τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και σταδιακά την κεντρική Στερεά, πιθανόν την ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 πιθανόν 9 μποφόρ. newsbeast.gr