Μητσοτάκης: Κανένας συγγενής μου σε κυβέρνηση ΝΔ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Μητσοτάκης: Κανένας συγγενής μου σε κυβέρνηση ΝΔ

Μητσοτάκης: Κανένας συγγενής μου σε κυβέρνηση ΝΔΤην απόφασή του να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο μιας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας καθιστά γνωστή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι είνια μεν άδικο κάτι τέτοιο για την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά το επιβάλλουν οι συγκυρίες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρξει κανένας συγγενής του σε μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα και προσθέτει ότι «ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει».
Ο κ. Μητσοτάκης εκδηλώνει επίσης την πρόθεση αποσύνδεσης της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διεξαγωγή εκλογών, ενώ χαρακτηρίζει την απλή αναλογική ως «δείγμα του πολιτικού αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναβεβαιώνει τη βούλησή του για να ψηφιστεί, από την επόμενη Βουλή, ένας «νόμος σύγχρονος που θα εγγυάται τη δίκαιη εκπροσώπηση αλλά και την κυβερνητική σταθερότητα» ενώ υπογραμμίζει πως ο ίδιος θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να μην περάσει η Ελλάδα την περιπέτεια της ακυβερνησίας λόγω της απλής αναλογικής.
Ως προς το μέλλον της οικονομίας και τα μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει συγκροτημένο σχέδιο για να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση. «Δεν υπόσχομαι στους Έλληνες ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος» υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι η στρατηγική της ΝΔ δεν αλλάζει: «θα συνεχίσουμε να μιλάμε για χαμηλότερους φόρους, για επενδύσεις που θα φέρουν νέες και καλύτερες δουλειές, για καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, για ασφαλείς γειτονιές, για καλύτερα νοσοκομεία, για μικρότερο και καλύτερο κράτος. Θα μιλάμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν». tanea.gr