«Κίτρινη κάρτα» της Τρόικας στον Γαβρόγλου: Ζητούν αύξηση ωραρίου και αξιολόγηση εκπαιδευτικών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

«Κίτρινη κάρτα» της Τρόικας στον Γαβρόγλου: Ζητούν αύξηση ωραρίου και αξιολόγηση εκπαιδευτικών

«Κίτρινη κάρτα» της Τρόικας στον Γαβρόγλου: Ζητούν αύξηση ωραρίου και αξιολόγηση εκπαιδευτικώνΑπόλυτα αρνητικό στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας εμφανίζεται το υπ. Παιδείας με στέλεχός του να δηλώνει ότι «είμαστε σε τροχιά σύγκρουσης»

Τα... άκουσε από τους Τροικανούς ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου καθώς οι δανειστές κρίνουν ότι οι αποφάσεις του δεν βοηθούν στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί για το υπουργείο Παιδείας.


Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν αύξηση του υποχρεωτικού εβδομαδιαίου ωραρίου των εκπαιδευτικών, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Σήμερα το ωράριο κλιμακώνεται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και τη θέση του εκπαιδευτικού από τις 18 έως τις 24 ώρες με τους θεσμούς να μην είναι ικανοποιημένοι, σύμφωνα με την Καθημερινή, με την πρόσφατη απόφαση Γαβρόγλου για μείωση του αριθμού των μαθημάτων που εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς προκειμένου έτσι να αυξηθούν οι ημέρες διδασκαλίας.

Όσον αφορά την αξιολόγηση οι Θεσμοί διαπίστωσαν ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε και η αυτοαξιολόγηση.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται αρνητική στην αύξηση του ωραρίου αν και το Μνημόνιο προέβλεπε ότι αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι το Νοέμβριο του 2017. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Παιδείας δήλωσε, μάλιστα, στην Καθημερινή ότι «είμαστε σε τροχιά σύγκρουσης». protothema.gr