iPhone 8, 8 Plus και X: Σημειώνουν τις χαμηλότερες αρχικές πωλήσεις των τελευταίων ετών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

iPhone 8, 8 Plus και X: Σημειώνουν τις χαμηλότερες αρχικές πωλήσεις των τελευταίων ετών

iphone x iphone 8 and 8 plus
Τα φετινά iPhones της Apple προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων, καθώς μεν τα 8 / 8 Plus δεν παρουσιάσαν μεγάλες διαφορές συγκριτικά με τους προκατόχους τους, ενώ δε το X ήταν μια τεράστια αλλαγή, με τιμή που όμως καθιστά απαγορευτική την αγορά του για πολλούς υποψήφιους αγοραστές.
Βέβαια, τα τρία νέα iPhones δεν παύουν να σημειώνουν εξαιρετικές πωλήσεις. Οι αριθμοί που πετυχαίνει η Apple με τα smartphones της είναι μακράν μεγαλύτεροι του δεύτερου. Ακόμα και αν οι πωλήσεις δεν είναι τόσο καλές, εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικά ποσοστά. Ποια είναι, μέχρι στιγμής, η πορεία των iPhone 8, 8 Plus και X στην αγορά; Σύμφωνα με μια έρευνα από την Wall Street Journal, οι πωλήσεις του πρώτου μήνα βρίσκονται κοντά σε εκείνες των iPhone 6, 6S και 7, αλλά πιο πίσω από όλες τους.
latest years iphone sales
Συγκεκριμένα, τις πρώτες 30 ημέρες διάθεσης τους, τα iPhone 88 Plus και X κατάφεραν να πείσουν το 69% των ατόμων που αγόρασαν Apple smartphone. Το υπόλοιπο 31% προτίμησε παλαιότερο μοντέλο. Όμως, ταiPhone 7 / 7 Plus απέσπασαν 73% πριν έναν χρόνο, τα iPhone 6S / 6S Plus άγγιξαν το 71% το 2015, ενώ οι αδιαφιλονίκητοι πρωταθλητές πωλήσεων όλων των εποχών, τα iPhone 6 6 Plus έφτασαν το 91% πριν από περίπου τρία χρόνια. Η αλήθεια είναι πως οι νεότεροι εκπρόσωποι της Apple βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στα iPhones των τελευταίων δύο ετών, αλλά δεν παύουν εν τέλει να έχουν τις λιγότερες πωλήσεις.
Μέχρι να ανακοινωθούν τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα της Apple θα βλέπουμε μόνο προβλέψεις και εκτιμήσεις αναλυτών. Αυτό δεν σημαίνει πως εκείνες είναι αναληθείς, πιθανότατα κυμαίνονται κοντά στα επίσημα στατιστικά του Cupertino. Όμως, επειδή σε κάποιες περιπτώσεις η απόκλιση είναι μικρή, θα μπορούσαμε να δούμε ένα διαφορετικό ενδεχόμενο που θέλει, για παράδειγμα, τα iPhone 8 / 8 Plus / X να τα πηγαίνουν καλύτερα από τα iPhone 7 και 6S. Η πραγματική πορεία των φετινών ναυαρχίδων της Apple θα αποκαλυφθεί σύντομα.