Ο σχεδιασμός του iPhone 7 δεν αρέσει στον Jony Ive, που το σχεδίασε - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ο σχεδιασμός του iPhone 7 δεν αρέσει στον Jony Ive, που το σχεδίασε

jony iveΗ Apple και τα στελέχη της μας έχουν συνηθίσει σε… ασυνήθιστες δηλώσεις κατά το παρελθόν. Για παράδειγμα, ο Tim Cook δικαιολογεί την τιμή του iPhone X τονίζοντας πως όλοι (στις Η.Π.Α.) μπορούν να το αγοράσουν αν κάνουν οικονομία στον καφέ. Φυσικά, ο επικεφαλής σχεδιαστής του Cupertino, Jony Ive, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα.
Κατά καιρούς ο διάσημος designer και ένα από τα πιο παλιά στελέχη της Apple, έχει προχωρήσει σε διάφορες δηλώσεις που συζητήθηκαν αρκετά. Βέβαια, τα λεγόμενα του δεν παύουν να είναι προσωπικές απόψεις ή ιδέες που συμμερίζεται εκείνος και η εταιρεία. Απλά μερικές εξ’αυτών διεγείρουν το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κόσμου, ειδικά όταν ο ίδιος αναφέρεται σε Apple συσκευές που έχουν στα χέρια τους εκατομμύρια καταναλωτές. Στην τελευταία του συνέντευξη μάλιστα, ο Ive γνωστοποίησε την προσωπική του άποψη για το design του iPhone 7 που κυκλοφόρησε πριν έναν χρόνο.
iphone 7 iphone 7 plus
Σύμφωνα με δηλώσεις του στο περιοδικό Smithsonian, ο Jony Ive παραδέχθηκε πως το design του iPhone 7, που ο ίδιος σχεδίασε, δεν του αρέσει. Συγκεκριμένα, ο χρισμένος ιππότης από το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε πως τώρα πια, μετά την κυκλοφορία του iPhone X, το 7 μοιάζει σαν ένα “αποσυνδεμένο εξάρτημα, κλεισμένο μέσα σε ένα περίβλημα”. Υποστηρίζει πως η ιδέα του X αποτελούσε μια φιλοδοξία της Apple για χρόνια, ενώ ακόμα και ο επεξεργαστής του επετειακού iPhone, A11 Bionic, χρειάστηκε τρία χρόνια για να ετοιμαστεί. Επιπλέον, ο Ive επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν το Cupertino να μην πειραματίστηκε ποτέ με την τοποθέτηση του Touch ID κάτω από την οθόνη. Εξ’αρχής η αφαίρεση του ήταν το μόνο πλάνο.
Ο διάσημος σχεδιαστής κατέληξε σημειώνοντας πως η υλοποίηση του iPhone X με την edge-to-edge οθόνη αποτελεί την επιτομή του design σε smartphone. Αν συλλογιστεί κανείς πως η σχεδίαση του iPhone 7 είναι σχεδόν ίδια με εκείνη των iPhone 6, 6S και 8, ο Jony Ive μάλλον δεν ήταν ευχαριστημένος από κανένα μοντέλο των τελευταίων τριών χρόνων που ο ίδιος μορφοποίησε. Αντικειμενικά, το X είναι μια πανέμορφη, φουτουριστική συσκευή που δεν θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα iPhones, αλλά μάλλον φαίνεται πως ξαφνικά ο Ive ξέχασε τα εκτενή βίντεο της Apple στα οποία ο ίδιος εκθείαζε τον σχεδιασμό του εκάστοτε μοντέλου. Όπως και να έχει, ο Άγγλος σχεδιαστής ήταν τουλάχιστον ειλικρινής.
iphone 7 plus revealed