H δημιουργία δήμου Βόρειας Κέρκυρας, στο τραπέζι συνάντησης αυτοδιοικητικών με Παυλίδη στους Καββαδάδες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

H δημιουργία δήμου Βόρειας Κέρκυρας, στο τραπέζι συνάντησης αυτοδιοικητικών με Παυλίδη στους Καββαδάδες

Το θέμα γνωστό και αναγκαίο. Ο λόγος για την δημιουργία δήμου Βόρειας Κέρκυρας με σκοπό αφενός την καλύτερη οργάνωση της αυτοδιοίκησης αφετέρου την εξάλειψη των σοβαρών αρρυθμιών που παρουσιάζει ο αχανής δήμος Κερκυραίων με τα γνωστά, άλυτα και διαχρονικά προβλήματα σε ύδρευση, καθαριότητα, οδικό δίκτυο άλλα στα οικονομικά.

Αυτό απασχόλησε μεταξύ άλλων την συνάντηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης με αυτοδιοικητικούς παράγοντες των τοπικών συμβουλίων Εσπερίων, με την παρουσία των αντιδημάρχων Βόρειας Κέρκυρας και Καθαριότητας, κ.κ Σπύρου Καλούδη και Σπύρου Ασπιώτη αντίστοιχα.

Κοινή συνισταμένη των περισσοτέρων τοποθετήσεων, η αναγκαιότητα για της δημιουργία δήμου Βόρειας Κέρκυρας από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, μια άποψή που βρίσκει σύμφωνη την κοινή γνώμη των κάτοικων της βόρειας Κέρκυρας, σε αντίθεση βέβαια με την θέση του δημάρχου Κώστα Νικολούζου, ο οποίος από ότι φαίνεται είναι υπέρμαχος του ενός δήμου στο νησί.

Από ότι φαίνεται όμως το “νερό έχει μπει στο αυλάκι” και με την συνδρομή του ΥΠΕΣ και των παραγόντων του νησιού, ο δήμος θα σπάσει σε τουλάχιστον 3 δήμους.

Την συζήτηση απασχόλησε και οι κεντρικές πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα τοπικά ζητήματα με τον Κώστα Παυλίδη να σχολιάζει σχετικά με την συνάντηση: “Χθες στους Καββαδαδες σε συνάντηση με αυτοδιοικητικούς (παλιούς και νεους) και φίλους από την Δ.Ε. Εσπερίων. Η συζήτηση πολύωρη και ενδιαφέρουσα για τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις και τα τοπικά ζητήματα. Η ανάγκη χωροταξικής αναθεώρησης του Καλλικράτη και η δημιουργία Δήμου στον Βορρά κοινή αποδοχή και απαίτηση. Ευχαριστώ όλους για τον πλούσιο προβληματισμό τους. Ευχαριστώ τους προέδρους των Τ.Σ. των Εσπερίων και τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας Σπ.Ασπιωτη και Βορρά Σπ.Καλουδη για την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους. Καλή χρονιά σε όλους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!”
Πηγή: altercorfu.com