Εκτακτη σύνοδος του ΟΗΕ για το θέμα της Ιερουσαλήμ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Εκτακτη σύνοδος του ΟΗΕ για το θέμα της Ιερουσαλήμ

16s15palestinian Σπάνια έκτακτη σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο, ύστερα από αίτημα αραβικών και μουσουλμανικών κρατών για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος απεσταλμένος Ριγιάντ Μανσούρ δήλωσε, χθες, ότι η Γενική Συνέλευση θα συζητήσει σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο θα καλεί τον πρόεδρο Τραμπ να αποσύρει την απόφασή του. Στο σχέδιο ψηφίσματος, που συνέταξε η Αίγυπτος, άσκησε ήδη βέτο τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ουάσιγκτον.

Την πρόθεση της Αγκυρας να προωθήσει την ψήφιση της πρότασης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επιβεβαίωσε, χθες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. «Τώρα, με τη βοήθεια του Θεού, θα μεταφέρουμε την απόφαση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η στήριξη ποσοστού δύο τρίτων των κρατών-μελών του ΟΗΕ θα σημάνει την απόρριψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο μεταξύ, την επίσκεψή του σε Αίγυπτο και Ισραήλ ανέβαλε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, για να παραστεί στην προγραμματισμένη για σήμερα τα ξημερώματα ψηφοφορία για το φορολογικό στο Κογκρέσο.

Ανώτατα στελέχη του Λευκού Οίκου ανέφεραν, χθες, ότι η αβεβαιότητα γύρω από την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της κρίσιμης ψηφοφορίας για το φορολογικό στη Γερουσία ευθύνεται για την αλλαγή του προγράμματος του Μάικ Πενς. Ο αντιπρόεδρος –ως επικεφαλής του Κογκρέσου– μπορεί να ρίξει την αποφασιστική ψήφο σε περίπτωση ισοψηφίας.

Ο Πενς επρόκειτο να μεταβεί χθες το βράδυ στο Κάιρο, ενώ το ταξίδι του αναβλήθηκε για τις 14 Ιανουαρίου. Ο αντιπρόεδρος σχεδίαζε να παραμείνει στην Αίγυπτο και στην Ιερουσαλήμ για τρεις ημέρες. Στελέχη του Λευκού Οίκου επέμεναν, χθες, ότι η αναβολή της επίσκεψης δεν σχετίζεται με τις διαδηλώσεις Παλαιστινίων κατά της απόφασης Τραμπ για μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.