Μαγικές εικόνες από την «Σούπερ Σελήνη» όπως την είδαμε στην Ελλάδα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Μαγικές εικόνες από την «Σούπερ Σελήνη» όπως την είδαμε στην Ελλάδα

Μαγικές εικόνες από την «Σούπερ Σελήνη» όπως την είδαμε στην ΕλλάδαΗ μεγαλύτερη Πανσέληνος για το 2017 ανέτειλε πριν λίγες ώρες και στη χώρα μας - Δείτε φωτογραφίες από Κρήτη, Άργος, Ναύπλιο και Κόρινθο

Η μεγαλύτερη Πανσέληνος για το 2017 ανέτειλε πριν λίγες ώρες και στην Ελλάδα με τους κατοίκους πολλών της περιοχών της Ελλάδας να μην χάνουν την στιγμή να αποθανατίσουν αυτό το σπάνιο αλλά και εντυπωσιακό φαινόμενο.


Η διαφορά της «Σούπερ Σελήνης» από τις προηγούμενες πανσελήνους οφείλεται στο γεγονός ότι ο φυσικός δορυφόρος της Γης πλησιάζει απόψε στον πλανήτη μας πάρα πολύ, σε απόσταση σχεδόν 358.400 χιλιομέτρων και έτσι το φεγγάρι θα φαίνεται 7% μεγαλύτερο και 16% φωτεινότερο απ' όσο μια συνηθισμένη πανσέληνος.

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Έτσι, τόσο το κοντινότερο σημείο της (περίγειο), όσο και το πιο μακρινό (απόγειο), εμφανίζουν αυξομειώσεις από μήνα σε μήνα. Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης (382.900 χιλιόμετρα) αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.  καθώς το φεγγάρι πλησιάζει τη Γη πάρα πολύ, σε απόσταση σχεδόν 358.400 χιλιομέτρων, και έτσι θα φαίνεται 7% μεγαλύτερο και 16% φωτεινότερο από όσο μια συνηθισμένη πανσέληνος. 
Δείτε τις πρώτες εικόνες της Σούπερ Σελήνης έτσι όπως την φωτογράφησαν Έλληνες στο Ηράκλειο, το Άργος το Ναύπλιο και την Κόρινθο


Ηράκλειο





Άργος



Ναύπλιο





Κόρινθος