ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εγκατέλειψαν νεογέννητο στην πόρτα σχολείου στα Βόρεια Προάστια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εγκατέλειψαν νεογέννητο στην πόρτα σχολείου στα Βόρεια Προάστια

Άφωνη έμεινε η δασκάλα ενός σχολείου στα Βόρεια Προάστια, όταν αντίκρυσε στην πόρτα του κτηρίου, ένα νεογέννητο μωρό.

Η υπόθεση εγκατάλειψης του βρέφους είδε το φως της δημοσιότητας  σήμερα (6/12) από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.
Το μωρό, ηλικίας μόλις λίγων ημερών, βρήκε η δασκάλα του σχολείου το πρωί που πήγε να ανοίξει το κτήριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Σοφία Κωνσταντέλια. «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το πρωί που πήγε η δασκάλα να ανοίξει το σχολείο, βρήκε στην είσοδο ένα μωράκι λίγων ημερών, που προφανώς είχε αφήσει η μητέρα του κάποια ώρα νωρίτερα.
Δεν ξέρουμε αν υπήρχε άλλη σύνδεση, δηλαδή αν η μητέρα γνώριζε το σχολείο και ήξερε πως το παιδί θα έβρισκε καλή φροντίδα, αλλά πράγματι βρήκε πολύ καλή φροντίδα», πρόσθεσε η ίδια.
Άμεσα το σχολείο φρόντισε το βρέφος και ειδοποίησε τις Αρχές, ενώ το μωρό έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.
Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, ανέφερε ακόμη πως αν και δεν έχει μειωθεί δυστυχώς ο ρυθμός που εγκαταλείπονται βρέφη από τους γονείς τους τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον έχει ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που αυτά παραμένουν σε νοσοκομεία ή μαιευτήρια και πηγαίνουν σε πιστοποιημένη ειδοποιημένη οικογένεια.
Η Αστυνομία διεξάγει εντατική έρευνα για τον εντοπισμό των γονιών, εξετάζοντας και τις κάμερες γειτονικών κτηρίων.

Πηγή: Τηλεοπτικός σταθμός ΕΡΤ