Άγιοι Ανάργυροι: Συγκλονίζει η μητέρα του αστυνομικού που σκότωσε κόρη, σύζυγο και πεθερά – Άγνωστες πτυχές της τραγωδίας! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Άγιοι Ανάργυροι: Συγκλονίζει η μητέρα του αστυνομικού που σκότωσε κόρη, σύζυγο και πεθερά – Άγνωστες πτυχές της τραγωδίας!

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Χρήστου Ζαπαντιώτη εξομολογείται σκέψεις και συναισθήματα. "Σκότωσε και εμάς μαζί του" ανέφερε μεταξύ άλλων στον απόηχο της τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους.

Οι Άγιοι Ανάργυροι προσπαθούν να συνέλθουν από την οικογενειακή τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους. Δράστης ο μετέπειτα αυτόχειρας αστυνομικός που χθες οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

«Δεν μπορώ να το αντέξω. Σκότωσε και εμάς μαζί του. Τι να σας πω…», λέει με σπασμένη φωνή στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η Ευτυχία Ζαπαντιώτη, μητέρα του αστυνομικού που τα ξημερώματα της Δευτέρας σκότωσε τη γυναίκα, την πεθερά του και το 3,5 χρόνων κοριτσάκι του μέσα στο διαμέρισμά τους στους Αγίους Αναργύρους.

«Δεν μου είχε πει τίποτα, δεν μου είχε πει πως κάτι τον απασχολούσε. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό», πρόσθεσε λίγο πριν κινήσει για το τελευταίο αντίο στο γιο της, στην κηδεία που έγινε χθες το μεσημέρι στο χωριό Πατιόπουλο του Δήμου Αμφιλοχίας.  Από την πρώτη στιγμή στενοί συγγενείς της βρέθηκαν στο πλευρό της για να της συμπαρασταθούν στο πρωτόγνωρο δράμα που βιώνει.

Χθες ολοκληρώθηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας, καθώς φίλοι και στενοί συγγενείς αποχαιρέτησαν στην κηδεία τον αστυνομικό, ο οποίος από το 1996 υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. «Χρήστο μου, γιατί το έκανες αυτό;», μονολογούσε διαρκώς η άτυχη γυναίκα, που θρηνούσε, εκτός από το παιδί της, και το εγγόνι της.
Συντετριμμένοι οι συγγενείς και οι φίλοι του Χρήστου Ζαπαντιώτη, αδυνατούσαν να πιστέψουν πως αποφάσισε να δολοφονήσει την οικογένειά του και να αυτοκτονήσει, ενώ όλοι δήλωναν πως κανείς τους δεν είχε καταλάβει ούτε ήξερε τι του συμβαίνει και πως δεν είχε εκφράσει ποτέ τι ακριβώς γινόταν μέσα στο σπίτι του.

«Τον υποτιμούσε η πεθερά του»

Οι διαρκείς εντάσεις με την πεθερά του, που σύμφωνα με τις καταθέσεις συγγενών στις Αρχές τον υποτιμούσε διαρκώς για το γεγονός πως ήταν αστυνομικός και η κόρη της γιατρός, αλλά και το σπίτι που δεν του μεταβίβαζε, φέρεται να είναι οι βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν στη φονική «έκρηξη» και αφαίρεσε τις ζωές των μελών της οικογένειάς του.

«Ηταν απόμακρος και επιθετικός. Δεν περίμενα πως θα έκανε κάτι τέτοιο. Σίγουρα η Ελένη θα τον χώριζε. Τρελάθηκε και έκανε αυτό που έκανε. Ούτε να το ξεστομίσω δεν μπορώ. Μία οικογένεια χάθηκε», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ξάδελφος της Ελένης Χερουβείμ, που δολοφονήθηκε από τον ίδιο της το σύζυγο.

«Χάθηκαν τρεις ανθρώπινες ζωές και πήρε μαζί του και το παιδί του. Τώρα τελείωσαν όλα. Μόνο να πενθήσουμε μπορούμε. Ολοι ξέραμε τι άνθρωπος ήταν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως η ξαδέλφη του βίωνε έναν προσωπικό Γολγοθά στα χέρια του συζύγου της.

Οι «κρυφοί» τσακωμοί

Οι τσακωμοί της Ελένης και του Χρήστου ήταν καθημερινοί. Ο αστυνομικός δεν ήθελε να μένει στον πρώτο όροφο η πεθερά του… Ήθελε να φύγει και η γυναίκα του να μεταφέρει εκεί το ιατρείο της. Ωστόσο, αυτό δεν έβρισκε σύμφωνη την γυναίκα  του. 
Αυτό ήταν ένα μεγάλο «αγκάθι» για την σχέση του ζευγαριού ενώ άτομα από το περιβάλλον του αστυνομικού υποστηρίζουν ότι ο Χρήστος δεν ήθελε την πεθερά του επειδή εκείνη τον υποτιμούσε. Συγγενείς της αδικοχαμένης Ελένης ανέφεραν ότι ο αστυνομικός την χτυπούσε ενώ ο θείος της κατήγγειλε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News στο Ε ότι απειλούσε τόσο την γυναίκα του όσο και την πεθερά του ότι θα τις σκοτώσει.

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος