Ο Δήμος Κάσου κατεβάζει ρολά αν δεν βρεθούν άμεσα υπάλληλοι - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ο Δήμος Κάσου κατεβάζει ρολά αν δεν βρεθούν άμεσα υπάλληλοι

Το πόσο ξεχασμένα είναι τα ακριτικά νησιά από την Αθήνα, υπενθυμίζει η κατάσταση που βιώνει η Κάσος. Λόγω των νομοθεσιών που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια και αυτό το νησί δεν έχει μόνιμους υπαλλήλους στο Δήμο και αναγκάζεται να λειτουργεί με συμβασιούχους 8μηνης σύμβασης και προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Στην περίπτωση της Κάσου οι συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί ακόμα από τους αρμόδιους κεντρικούς φορείς και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ ολοκληρώθηκαν με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην έχει εργαζόμενους ούτε για τα στοιχειώδη όπως η αποκομιδή των σκουπιδιών και η μεταφορά των παιδιών στα σχολεία. Για να μην μείνουν τα παιδιά χωρίς μαθήματα αναγκάζεται ο αντιδήμαρχος του νησιού Γιάννης Νικολάου να εκτελεί εκείνος καθήκοντα οδηγού μέχρι να δοθεί λύση.

Στην συνομιλία που είχε το Newsbeast.gr μαζί του, έκανε έκκληση προς την Αθήνα να δώσει άμεσα λύση και σχολίασε και την επιστολή που έστειλαν 85 επαγγελματίες του νησιού προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, για την αύξηση του ΦΠΑ και την συγκοινωνιακή απομόνωση του νησιού. Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών, τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο αντιδήμαρχος της Κάσου μας είπε συγκεκριμένα τα εξής:

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς έχουμε κάποιες θέσεις 8μηνων συμβάσεων στον Δήμο μέσω ΑΣΕΠ που έχουν πάρει έγκριση από τον προϊστάμενο και θέλουν μια υπογραφή για να μπορέσουμε να τις προκηρύξουμε μέσα στον χρόνο για να μην τις χάσουμε, γιατί εμείς δεν έχουμε και κόσμο. Δεν έχουμε κανένα δημοτικό υπάλληλο. Λειτουργούμε με συμβασιούχους. Είχαμε συμβασιούχους του ΟΑΕΔ που έληξε το πρόγραμμά τους και έφυγαν και τώρα κινδυνεύουμε μέσα στις γιορτές να μείνουμε χωρίς εργάτες καθαριότητας, χωρίς τίποτα. Αν δεν δοθεί άμεσα λύση κινδυνεύει ο Δήμος να κατεβάσει ρολά από την νέα χρονιά.

Είναι τέτοια η έλλειψη που εγώ θα πάω αύριο γιατί έχουμε σταματήσει και το σχολικό, λόγο του ότι δεν υπάρχει οδηγός, να πάω να κάνω εγώ τον οδηγό για το σχολικό για να πάνε τα παιδιά στα σχολεία. Θα κάνω το πρωί μιάμιση ώρα και άλλη μιάμιση το απόγευμα. Έχουμε ένα λεωφορείο για τους ηλικιωμένους να τους μεταφέρουμε και δεν μπορούμε ούτε αυτό γιατί δεν έχουμε οδηγούς. Δεν μπορούμε να βάλουμε οδηγό χωρίς να είναι συμβασιούχος. Είμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Σήμερα έψαχνα κανάλι να βγω!»

Ως προς την επιστολή των επαγγελματιών του νησιού ο Γιάννης Νικολάου μας σχολίασε:

«Είναι απαράδεκτο να μας βάζουν στο 24% γιατί αφενός δεν έχουμε τις ίδιες απολαβές που έχουν οι κάτοικοι του κέντρου ή αλλού. Για να μεταφερθούμε για μια εξέταση αίματος θα πρέπει να ξοδέψουμε 500 ευρώ. Να πάμε στην Αθήνα να γυρίσουμε να πάμε στο γιατρό…Ενώ σε κάποιον άλλο θα χρειαστεί για μια εξέταση ένα απόγευμα εμάς θα χρειαστούν 4 ημέρες.

Τώρα με το 13 και 17% είναι ήδη διπλάσιες οι τιμές από ότι είναι στο κέντρο με την αύξηση στο 24% καταλαβαίνετε που θα πάμε… Μια οικογένεια για να πάει και να έρθει χρειάζεται με το καράβι 500 ευρώ τα άλλα μέσα είναι απαγορευτικά».

Πηγή