Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του 33χρονου Σέρβου με τα 135 κιλά κοκαΐνης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του 33χρονου Σέρβου με τα 135 κιλά κοκαΐνης

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του 33χρονου Σέρβου με τα 135 κιλά κοκαΐνηςΗ σύλληψή του στις αρχές Δεκεμβρίου αποτέλεσε «χτύπημα» για τα κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης. Στο φως της δημοσιότητας ήρθε και  βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του.
Πρόκειται για τη στιγμή που οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν στη Βάρκιζα τον 33χρονο Σερβοκροάτη Μάρτιν που είχε πλημμυρίσει τα μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με πανάκριβη κοκαΐνη. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον Μάρτιν -που πιάστηκε να έχει 135 κιλά κοκαΐνη στο πολυτελές διαμέρισμα όπου διέμενε στη Βάρκιζα- να έχει διασυνδέσεις με το κύκλωμα που στο πελατολόγιό του βρίσκονται πολλοί επώνυμοι.
Το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου 2017 ο Μάρτιν βρίσκεται σε μαγαζί της Βάρκιζας και αγοράζει κάτι. Ο 33χρονος, όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, βγαίνει από το μαγαζί και πηγαίνει στο ψυγείο για να πάρει κάποιο αναψυκτικό. Κοιτάει πίσω του και βλέπει έναν γεροδεμένο άντρα, αλλά δε δίνει σημασία.
Αυτός ο γεροδεμένος άντρας όμως είναι αστυνομικός. Με γρήγορες κινήσεις τον «αγκαλιάζει» από πίσω, του σηκώνει τα χέρια ώστε να μην αντισταθεί και τον ρίχνει στο έδαφος. Αμέσως μετά, άλλοι αστυνομικοί πλησιάζουν και τον ελέγχουν για να ελέγξουν αν ο Σερβοκροάτης φέρει όπλο.
Κάποιοι πολίτες πλησιάζουν να δουν τι συμβαίνει, ενώ ο Σέρβος κάνει τον ανήξερο και ρωτάει τι έχει συμβεί. Οι αστυνομικοί απομακρύνουν τον κόσμο και εξηγούν στον Σέρβο ότι έχει συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών.
Υπενθυμίζεται ότι η Δίωξη Ναρκωτικών, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, είχε εντοπίσει στο πολυτελές διαμέρισμά του επί της λεωφόρου Ποσειδώνος 135 κιλά κοκαΐνης και ένα χρηματικό ποσό που έφτανε τα 12.000 ευρώ.
Μάλιστα, η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ από την προανάκριση προέκυψε ότι εμπλέκονται και γνωστά ονόματα της Αθήνας.
Ο Μάρτιν βρισκόταν λίγο καιρό στην Ελλάδα πριν από τη σύλληψή του. Έκανε πολύ ακριβή ζωή και κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο.
H πολυκατοικία όπου διέμενε ο 33χρονος Σερβοκροάτης
varrr
Όπως είχε αποκαλύψει, ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρ. Παπαζαφύρης, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στο πολυτελές  αυτοκίνητο του Μάρτιν, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ειδική κρύπτη στα πίσω καθίσματα του οχήματος.
Η κρύπτη άνοιγε με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού πρώτα ο οδηγός του αυτοκινήτου -και προφανώς γνώστης της ειδικής λειτουργίας- πραγματοποιούσε τις ανάλογες κινήσεις.
Όπως αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο, ο «βαρόνος» της κόκας έστριβε τέρμα αριστερά το τιμόνι και άνοιγε το παράθυρο του οδηγού, με αποτέλεσμα αυτόματα να εμφανίζεται κρυφός μοχλός κάτω από το ταμπλό. Τραβώντας το μοχλό έπεφταν τα πίσω καθίσματα και υψωνόταν, ανοίγοντας σταδιακά, η κρύπτη χωρητικότητας 50 έως και 60 κιλών κοκαΐνης.
Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.
elassss
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή η κρύπτη είναι δυνατόν να κατασκευάστηκε από ειδικούς τεχνίτες από την Λατινική Αμερική, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι την Ευρώπη, προκειμένου να κατασκευάσουν το μηχανισμό για την μεταφορά κοκαΐνης, χωρίς οι Αρχές των Ευρωπαϊκών χωρών να είναι σε θέση να ανακαλύψουν το φορτίο.