Το σπίτι με τα 160 δωμάτια, τα 10.000 παράθυρα και τις σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Το σπίτι με τα 160 δωμάτια, τα 10.000 παράθυρα και τις σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά

Ένα τρίξιμο στην πόρτα, ένας ήχος από περπάτημα πάνω σε ξύλινο παλιό πάτωμα 100 και πλέον ετών. Υποβλητικοί τοίχοι και γκραβούρες με μορφές σκονισμένες και σκοτεινές. Το αίσθημα ασφυξίας μέσα σε ένα λαβύρινθο δωματίων με σκάλες και φεγγίτες είναι πανταχού παρόν. Και όταν θελήσει κάποιος να ξεφύγει από το πνιγηρό αυτό τοπίο και να πάρει ανάσα μπορεί να ανέβει τη λάθος σκάλα και να καταλάβει πως στο τέλος της υπάρχει ένας τοίχος. Ένα αδιέξοδο. Να γυρίσει να δει ένα τζάκι με την καμινάδα να μην βγαίνει έξω από το κτίριο. Να δει τον έξω κόσμο από ένα παράθυρο αλλά αυτό να είναι σφραγισμένο με τούβλα...

Αν αυτή η περιγραφή σας φέρνει στο νου κάτι που μπορεί να έχετε δει στο παρελθόν μάλλον έχετε παρακολουθήσει μίνι σειρά «Rose Red»του μαέστρου του τρόμου, Stephen King και είχατε τρομάξει με την έπαυλη των Rimbauer. Αυτό ωστόσο που έγινε γνωστό -και- μετά την ταινία ήταν πως η συγκεκριμένη έπαυλη δεν αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα, αλλά βασίστηκε σε πραγματική έπαυλη που υπάρχει σήμερα στις ΗΠΑ.

Ο λόγος για το Winchester House, ένα επιβλητικό κτιριακό συγκρότημα συνολικής έκτασης 24.000 τ.μ που στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούσε την προσωπική κατοικία της Sarah Winchester. Μία έπαυλη που έχει γεννήσει αστικούς μύθους και ιστορίες πάντα λάτρευαν οι άνθρωποι.

Η απόφαση για τη μετακόμιση
wlgkrngr3
Η Sarah Winchester παντρεύτηκε έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στις ΗΠΑ τον William Wirt Winchester. Ο William Wirt ήταν γιος του Oliver Winchester ιδιοκτήτη της βιομηχανίας κατασκευής όπλων. Μαζί αποκτήσανε μία κόρη αλλά 6 εβδομάδες μετά την είδαν να αφήνει την τελευταία τους πνοή στην τότε κατοικία τους στο Κονέκτικατ.

Η Sarah είδε και τον σύζυγό της να πεθαίνει από φυματίωση το 1881 και τότε πήρε την απόφαση να μετακομίσει σε μία έπαυλη στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας καθώς το κλίμα ήταν πιο ζεστό και θα ήταν πιο κοντά σε συγγενείς της. Η  μεταφορά θα γινόταν σε μία έπαυλη ιδιοκτησίας του άνδρας την οποία και κληρονόμησε. Η έπαυλη Winchester τότε ήταν ένα αρκετά μεγάλο σπίτι το οποίο ωστόσο εκτός από τα πλούσια χαρακτηριστικά του αριθμούσε μόλις 8 δωμάτια.
wlgkrngr4

Για να είμαστε ακριβείς, αρχικά ήταν ένα αγροτικό σπίτι 8 δωματίων που ανήκε στον William Wirt ο οποίος συγκαταλεγόταν στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο τον 19ο αιώνα. Τα πράγματα όμως άλλαξαν άρδην όταν μετά το χαμό του συζύγου της, η έπαυλη πέρασε στα χέρια της χήρας Winchester. Και από εκείνη την στιγμή είναι που τα πράγματα έγιναν άκρως περίεργα μιας και η Sarah πίστευε πως οι άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους από όπλα που είχε πουλήσει ο άνδρας, είχαν ρίξει μία μεγάλη μαύρη σκιά πάνω από την οικογένειά της, η οποία μέσα σε λίγους μήνες ξεκληρίστηκε.

Το χτίσιμο δε σταμάτησε ποτέ 24 ώρες το 24ωρο
wlgkrngr5
Το ταραγμένο μυαλό της χήρας του πάμπλουτου εμπόρου όπλων δεν μπορούσε να χωρέσει το γεγονός του χαμού του άντρα της και της κόρης της. Έτσι πήρε ξυλουργούς, υδραυλικούς και χτίστες για να κατασκευάσει το… αδιανόητο. Η έπαυλη κατασκευαζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Επτά μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες τη μέρα για δεκαετίες. Για όλη της την ζωή. Μέχρι που πέθανε μέσα σε αυτό το οίκημα κτήνος. H διαδικασία αυτή κράτησε για πάνω από 38 χρόνια.

Τα οκτώ δωμάτια έγιναν 160, με αμέτρητες πόρτες, δαιδαλώδεις διαδρόμους, φεγγίτες, παράθυρα και σκάλες. Άπειρες σκάλες. Κοινός παρονομαστής των περισσότερων από αυτά ότι δεν οδηγούσαν πουθενά. Τα δωμάτια ήταν κενά ή απλά η πόρτα από πίσω είχε ένα κενό ή τούβλα. Οι φεγγίτες το ίδιο. Οι σκάλες κατέληγαν στο απόλυτο τίποτα.
wlgkrngr2
Η επικρατέστερη θεωρία για όλες αυτές τις κατασκευές είναι η μεταφυσική καθώς αυτή μεταδίδει και τον περισσότερο τρόμο σε ένα οίκημα που αυτή τη στιγμή αποτελεί αξιοθέατο για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Η έπαυλη ασκεί μία περίεργη γοητεία καθώς αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του μεταφυσικού και τους κυνηγούς φαντασμάτων παγκοσμίως.

Το μέντιουμ από τη Βοστώνη και η κατάρα των νεκρών

Μετά το θάνατο των δικών της ανθρώπων η Sarah επισκέφτηκε ένα μέντιουμ στη Βοστώνη η οποία την προέτρεψε να χτίσει αυτό το τεράστιο σπίτι και να συνεχίζει να το κατασκευάζει και να το μεγαλώνει για όσο μπορεί καθώς εκεί πρέπει να κατοικήσουν τα πνεύματα που ζητούν εκδίκηση από την μόνη Winchester εν ζωή.

Οι μεγαλύτερες πωλήσεις του William Wirt έγιναν κατά την περίοδο του αμερικανικού εμφυλίου στο στρατόπεδο των Βόρειων. Το μέντιουμ λοιπόν εν μέσω μιας σεάνς της είπε πως τα πνεύματα όλων όσοι πέθαναν από όπλο που πούλησε ο σύζυγός της την καταδιώκουν ζητώντας εκδίκηση. Ο κανόνας ήταν πως η γυναίκα θα παρέμενε ασφαλής μόνο εάν το χτίσιμο του σπιτιού δεν σταματούσε ποτέ έτσι ώστε όλα τα πνεύματα να μπορούν να γυρίζουν μέσα στην έπαυλη ελεύθερα.
wlgkrngr1
Ο μύθος λέει πως ο ατελείωτος λαβύρινθος δωματίων μέσα σε δωμάτια, οι πόρτες που βρίσκουν σε τοίχους, τα παράθυρα που κοιτούν μέσα στο σπίτι και οι σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά, ήταν μέρος ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου της που είχε σκοπό να μπερδέψει τα φαντάσματα.

Οι ενοχές της και ο σεισμός που κατέστρεψε μέρος της έπαυλης

Η χήρα του Winchester ήταν σχεδόν απομονωμένη. Μιλούσε μόνο με τους μάστορες μέσα στο σπίτι και το υπηρετικό προσωπικό. Έβγαινε πολύ σπάνια από την έπαυλη και είχε τη συνήθεια να κοιμάται σε διαφορετικά κάθε φορά δωμάτια.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν ένας σεισμός κατέστρεψε 3 ορόφους του σπιτιού, αλλά δεν πτοήθηκε. Για την ακρίβεια, το προσωπικό την είχε βρει σε ένα υπνοδωμάτιο να κοιμάται μέσα σε ερείπια.
Δεν είναι λίγες οι φορές που είτε λόγω προσωπικών εμπειριών είτε για να ανέβουν οι εμπορικές χρήσεις της έπαυλης, έχουν κατατεθεί αλλόκοτες εμπειρίες από επισκέπτες. Η έπαυλη συντηρείται σε πολύ καλή κατάσταση από το επενδυτικό ίδρυμα Winchester και λειτουργεί σαν ατραξιόν για τουρίστες.

Τα φαινόμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιγράφονται ως «έντονα» και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία από δωμάτιο σε δωμάτιο, μορφές να μπαίνουν σε πόρτες που δεν υπάρχουν, ψίθυροι σε άδεια δωμάτια. Κάποιοι μάλιστα έχουν καταγγείλει ακόμα και επιθέσεις από ανήσυχα πνεύματα σε επισκέπτες. Μύθος ή πραγματικότητα κανένας δεν θα μάθει τις πραγματικές σκέψεις της χήρας που έζησε μέσα σε αυτό το παράξενο οίκημα ούτε και ποια δύναμη ήταν αυτή που τη οδήγησε να κατασκευάσει ένα από τα πιο περίεργα οικήματα στον κόσμο.

Πηγή