Ο ΠΑΟΚ έστειλε τον Παναθηναϊκό στη 12η θέση με «τεσσάρα» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΠΑΟΚ έστειλε τον Παναθηναϊκό στη 12η θέση με «τεσσάρα»

Ο ΠΑΟΚ έστειλε τον Παναθηναϊκό στη 12η θέση με «τεσσάρα»Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πέλκα, ο ΠΑΟΚ διέλυσε 4-0 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της Super League, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Ο νεαρός άσος, που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του ΠΑΟΚ, «καθάρισε» το ματς με δύο υπέροχα γκολ στο 8ο και το 51ο λεπτό πριν διαμορφώσουν το τελικό σκορ ο Κουλούρης με πέναλτι στο 68΄ και ο Πρίγιοβιτς στο 77΄. Πέμπτο ματς χωρίς νίκη για τον Παναθηναϊκό, που ... κατρακύλησε στην 12η θέση της κατάταξης.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ινσούα των φιλοξενούμενων στο 68΄ και του Μακ στο 79΄.

Με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ντέρμπι, αφού μετά τις πρώτες αναγνωριστικές αψιμαχίες στο 8' ο Δημήτρης Πέλκας με ωραίο γωνιακό ψηλοκρεμαστό σουτ από 25 μέτρα, κάρφωσε την μπάλα στην γωνία του Διούδη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του και "φλόγα" στις πλημμυρισμένες κερκίδες. 

Από το σημείο αυτό και μετά ο ΠΑΟ αναπτύχθηκε επιθετικότερα και προσπάθησε κυρίως από αριστερά με 4-4-2, να δημιουργήσει ρήγματα χωρίς κάποιο αντίκτυπο για την άμυνα του ΠΑΟΚ, που από την πλευρά του για πρώτη φορά με 5 Ελληνες στο σχήμα του δείχνει κοντρολαρισμένος και δυνατός στην έδρα του.

Τα λάθη των δυο ομάδων στον χώρο του κέντρου ήταν το χαρακτηριστικό της νευρικότητας που επικράτησε για μεγάλο διάστημα και η έλλειψη καλών φάσεων ως το τέλος του ημιχρόνου. Η πιο καλή από αυτές ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 35' με τον Μακ αλλά ο Σλοβάκος πλασάρε αδύναμα απευθείας στα χέρια του Διούδη. Από την πλευρά του ο ΠΑΟ είχε να επιδείξει ένα φάουλ του Βιγιαφάνες στο 40' που απέκρουσε εύκολα ο Πασχαλάκης.

Στην επανάληψη ο Ουζουνίδης πέρασε στην θέση του τραυματία Γιόχανσον, τον Χίλιεμαρκ, αλλά η προσθήκη αυτή δεν μπόρεσε να φέρει αποτελέσματα στους "πράσινυς" δεδομένου πως σύντομα, όπως περίπου και στο πρωτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις επιτυχίες του. Ηταν στο 51' όταν ο Πέλκας και πάλι, από πάσα του Κρέσπο, μπήκε πλάγια στην αμυνα του ΠΑΟΚ και αφού εκμεταλλεύθηκε την παθητική αντίδραση των φιλοξενουμένων κάρφωσε με κοντινό σουτ την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 66' έγινε η φάση -κλειδί του αγώνα. Σε δυνατό σουτ του Μαουρίτσιο η μπάλα αποκρούστηκε από το προτεταμμένο χέρι του Ινσούα, που παραχώρησε το πέναλτι και με την κίτρινη κάρτα που είδε, συμπλήρωσε τις δυο και αποβλήθηκε. Το πέναλτι εκτέλεσε επιτυχώς ο Κουλούρης και ανέβασε ακόμα ψηλότερα τον δείχτη του σκορ στο 3-0 δημιουργώντας συνθήκες θριάμβου στο πρώτο εντός έδρας ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον αδύναμος να αντιδράσει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του προς τον κ. Στυλιαρά διαμαρτυρόμενος και προς τον συνεργάτη του κ. Κουμπαράκη.

Το παιχνίδι είχε μπει στις ράγες όπως το σχεδίασαν οι Θεσσαλονικείς και ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς πέρασε στο 73' στον αγώνα και τέσσερα λεπτά αργότερα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πέτυχε το 4ο γκολ. Με ωραία κίνηση στην αντίπαλη περιοχή ξεμαρκαρίστηκε και με αστραπιαίο σουτ παραβιασε για 4η φορά την εστία του Διούδη.

Η νίκη του ΠΑΟΚ, εμφαντική και εκκωφαντική με την έκταση της, πρόσφερε αισθήματα ενθουσιασμού στους οπαδούς του βορειοελλαδικού συλλόγου, που μετά από σχεδόν 4 μήνες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά στο γήπεδο της ομάδας τους μια εμφάνιση και μάλιστα με τέτοια νίκη αναμέτρηση ντέρμπι.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Πέλκας, Μάτος, Ινσούα, Βιγιαφάνες, Διούδης, Κουρμπέλης,

Κόκκινες: Ινσούα (66' -2η κίτρινη), Μακ (77')

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (58' Τσίμιροτ), Πέλκας, Λημνιός (82' Κάμπος), Μακ και Κουλούρης (73΄ Πρίγιοβιτς).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Ινσούα, Γιόχανσον (46' Χίλιεμαρκ), Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Καμπέσας, Λουντ, Βιγιαφάνιες (85' Δώνης) και Άλτμαν (69΄ Χουλτ).