Email: symvolinews@gmail.com

Συμβαινει Τωρα:
Διαφήμιση

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Στο Ρεκόρ Γκίνες μπάρμπεκιου με 11,9 τόνους κρέατος

Η Ουρουγουάη κατέρριψε χθες το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο μπάρμπεκιου παγκοσμίως, στο οποίο ψήθηκαν 11,9 τόνοι κρέατος, μια διάκριση που διεκδικεί δυναμικά η Αργεντινή εδώ και μια δεκαετία.

Για τη διοργάνωση στη μικρή νότια πόλη Μίνας, με πληθυσμό 40.000 κατοίκων, χρειάστηκαν 60 τόνοι ξυλείας και η τέχνη περισσότερων από 100 μαγείρων που άρχισαν το ψήσιμο τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

«Προετοιμαζόμασταν γι' αυτό από τον Οκτώβριο», είπε ο Ρόμπερτ Μπαγιάρες, επικεφαλής του εγχειρήματος. «Και έχουμε 4.000 κιλά ρώσικη σαλάτα ως συνοδευτικό. Αν το ήξερα, θα είχαμε κάνει αίτηση επίσης στο Γκίνες για τη ρώσικη σαλάτα, αλλά δεν είχαμε χρόνο» πρόσθεσε με χιούμορ.

Το μπάρμπεκιου θεωρείται εθνικό σπορ στην Ουρουγουάη όπως και στην Αργεντινή, με τις δύο χώρες να κοντράρονται διεκδικώντας το ρεκόρ από το 2008, όταν η Ουρουγουάη πέτυχε το πρώτο εγχείρημα ενός γιγάντιου μπάρμπεκιου.

Το 2011 η Αργεντινή κατέρριψε το ρεκόρ οξύνοντας την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο γειτόνων, με τον καθένα να πιστεύει ότι ετοιμάζει το καλύτερο κρέας.

«Όλο αυτό δεν είναι για το ρεκόρ Γκίνες, είναι για να νικήσουμε τους Αργεντινούς», σχολίασε πολύ σοβαρά ο Ραούλ, ένας από τους μάγειρες που μετείχαν στην εθνική προσπάθεια.

Η Ουρουγουάη είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κρέατος παγκοσμίως, εκτρέφοντας τριπλάσιο αριθμό αγελάδων σε σχέση με τα 3,5 εκατομμύρια των κατοίκων της σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επιχείρηση άρχισε το βράδυ όταν σχεδόν 200 άνθρωποι βοήθησαν να κοπούν, ξεκοκαλιστούν, ζυγιστούν και τοποθετηθούν στη σχάρα οι διαφορετικές πλευρές από περισσότερες από 100 αγελάδες. Το ωμό κρέας που ζύγιζε 16,5 τόνους συνολικά, ψήθηκε με την πέτσα, σύμφωνα με μια τοπική συνήθεια για περισσότερη νοστιμιά.

Το μπάρμπεκιου άρχισε αμέσως μετά τα μεσάνυκτα και οι ψήστες στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον επί 14 ώρες για να αναποδογυρίζουν και επιβλέπουν το κρέας κατά μήκος της τεράστιας σχάρας.

«Πρέπει να επιβλέπουμε. Αν και ο καθένας μας έχει την προτίμησή του, το κρέας πρέπει να καλοψηθεί διατηρώντας όλους τους χυμούς του, εξήγησε ο Γουίλσον, ένας τους «parrilleros», όπως ονομάζονται οι ειδικοί στο μπάρμπεκιου.

Η συμβολαιογράφος Κονσουέλο Ουρουέλα έφθασε στη Μίνας για να διαπιστώσει ενώπιον του κόσμου την επιτυχία και να επιβεβαιώσει ότι είχε καταρριφθεί το ρεκόρ της Αργεντινής, με τους 9,16 τόνους ψητού κρέατος.

«Είναι η πρώτη φορά που κάνω αυτή τη δουλειά. Έχω κάνει πολλά πράγματα, αλλά να ζυγίζω τόνους κρέατος, δεν μου είχε τύχει ποτέ!», είπε στο AFP.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες απολάμβαναν το γευστικό πιάτο και το γεγονός ότι επί του παρόντος το ρεκόρ επιστρέφει στην Ουρουγουάη.

Πηγή
Διαφήμισεις

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Copyright ©2018 Designed by D.P