Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά για την επίθεση Βρετανών στρατιωτών στον 37χρονο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά για την επίθεση Βρετανών στρατιωτών στον 37χρονο

Φωτογραφία: haniotika-nea.grΔιαμαρτυρία πραγματοποιούν Χανιώτες για την επίθεση δύο Βρετανών στρατιωτών σε βάρος 37χρονου άνδρα, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, το επεισόδιο είχε σημειωθεί έξω από τον δημοτικό κήπο Χανίων, όταν δύο Βρετανοί με πολιτικά επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν τον 37χρονο την ώρα που πήγε να μπει στο αυτοκίνητό, με αποτέλεσμα να του σπάσουν την μύτη.
Τώρα οι Χανιώτες βγαίνουν στο δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την αναίτια επίθεση των δύο στρατιωτών σε βάρος του 37χρονου Χανιώτη .
Φορείς και μέλη συλλόγων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, καλώντας όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ξένοι στρατιώτες, οι οποίοι υπηρετούν στη ναυτική βάση της Σούδας μπλέκουν σε καβγάδες, καθώς μετά από νυχτερινή διασκέδαση στην πόλη των Χανίων ,καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και προχωρούν σε παραβατικές πράξεις.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν φορείς και σύλλογοι, τονίζουν:
«Φαίνεται ότι, δεν έφθανε η προ εβδομάδας καταγγελία οδηγού ταξί, ότι μεθυσμένος ΝΑΤΟικός στρατιώτης αποπειράθηκε να τον πνίξει, δεν έφθανε ότι καθημερινά πλέον, ακούγονται εκρήξεις πάνω από τα κεφάλια μας με τις αρμόδιες αρχές – δήμαρχοι , αντιπεριφερειάρχες, αστυνομία κ.λ.π – να μην έχουν βγάλει μια επίσημη ανακοίνωση για το τι γίνεται στον τόπο μας, δεν έφταναν ότι μέσα σε 15 μέρες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο πολεμικές ασκήσεις στα Χανιά – Νιρηίς και Άρτεμις – ούτε ακόμη ακόμη ότι λίγες μόλις ώρες μετά την Πορεία της 17ης Νοέμβρη 4 Βρετανοί στρατιώτες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν οικογενειάρχη Χανιώτη που έκανε την βόλτα του σε κεντρική οδό – Τζανακάκη – της πόλης.
Στις 20/11/2017 στα δικαστήρια Χανίων έλαβε χώρα ακόμα ένα επεισόδιο των τραγικών γεγονότων. Η δίκη των 2 κατηγορουμένων είχε οριστεί για τις 8.30 πμ ενώ το πλοίο τους αναχωρούσε στις 9.00 πμ! Η δίκη πήρε αναβολή κι οι θύτες αρμενίζουν! Όπως καταγγέλλουν μέλη της οικογένειας του θύματος δημόσια, από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα έχουν πέσει τηλέφωνα ‘λυτών και δεμένων’ για να θαφτεί η υπόθεση.
Επομένως, δεν υπάρχει καμία έκπληξη για την στάση των δικαστικών αρχών. Πλέον τα νατοϊκά στρατεύματα φαίνεται να απολαμβάνουν και δικαστική ασυλία!! (για το προσωπικό των ΗΠΑ υπάρχει ετεροδικία) Ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο από τα περιστατικά που συμβαίνουν στην πόλη μας.
Οι τελευταίες συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση των ΗΠΑ εντείνουν το υπάρχον πρόβλημα. Πρώτη απάντηση για να σταματήσουν οι βολές στο Ακρωτήρι, οι πολεμικές ασκήσεις στην Σούδα, οι τραμπουκισμοί των νατοϊκών στρατιωτών, για να σταματήσουν οι αιτίες της προσφυγιάς, είναι η μαζική αντίδραση του Χανιώτικου Λαού στο μέλλον που του ετοιμάζουν.
ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ «ΡΑΜΠΟ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 23/11/2017 6 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ !! ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ».
Πηγή: cretapost.gr