Πανελλαδική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών σήμερα Τετάρτη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Πανελλαδική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών σήμερα Τετάρτη

Πανελλαδική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών σήμερα ΤετάρτηΤετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη (08/11) οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας τους.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει στάση εργασίας για σήμερα, από τις 11:00 έως τις 15:00. Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 12:00, ενάντια στο νομοσχέδιο για την «οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών», το οποίο κατατέθηκε τη Δευτέρα (06/11/2017) με τη διαδικασία του επείγοντος, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το νομοσχέδιο, «κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα δικαιώματα των εργαζομένων, διευθετεί - ελαστικοποιεί το χρόνο εργασίας, σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο των γιατρών, απορρυθμίζει τη λειτουργία τμημάτων και κλινικών». Παράλληλα, καταγγέλλει «τις πρωτοφανείς πραξικοπηματικές διαδικασίες που επιλέγει η κυβέρνηση για να προωθήσει “fast track” το απαράδεκτο, καταστροφικό νομοσχέδιο για το “χρόνο εργασίας” των νοσοκομειακών γιατρών» και τονίζει:
«Η κοινοβουλευτική διαδικασία που επιλέγεται δεν είναι απλά “επείγοντος” αλλά “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε” με προφανή στόχο να αιφνιδιάσει και να αποσοβήσει αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάποιο παρόμοιο προηγούμενο όπου δεν μεσολαβεί ούτε καν 24ωρο για την πρόσκληση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με διαδικασία "αυθημερόν". Είναι προφανές ότι αυτό που φοβάται η κυβέρνηση είναι η αγωνιστική κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών».
Τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).
newsbomb.gr