«Όργια» στο twitter για τη #βραβευση_τσιπρα επειδή είχε το σθένος για kolotoumba - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

«Όργια» στο twitter για τη #βραβευση_τσιπρα επειδή είχε το σθένος για kolotoumba


«Όργια» στο twitter για τη #βραβευση_τσιπρα επειδή είχε το σθένος για kolotoumbaΠολύ σκληρά σχόλια για τον πρωθυπουργό που έσπευσε στο Παρίσι προκειμένου να βραβευτεί - Για το «πολιτικό σθένος» αλλά και τη «δέσμευσή του στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες» οι διακρίσεις - Διαχωρίζουν οι Γάλλοι τη θέση τους από το θέμα που επέλεξε ο Τσίπρας για την ομιλία του

Ούτε ίχνος σεβασμού στην διπλή βράβευση του Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλία δεν παραχώρησαν δεκάδες χρήστες του twitter, τρολάροντας ακατάσχετα τα δύο βραβεία που φαίνονται τα ίδια σαν ένα χονδροειδές τρολάρισμα. Το hashtag #βραβευση_τσιπρα βρίθει σχολίων διάπυρου σαρκασμού και έμμεσης πλήν οξείας κριτικής στις διακρίσεις που οι Γάλλοι επιδαψιλεύουν ξαφνικά στον Έλληνα πρωθυπουργό. 


Τρολάρουν οι Ευρωπαίοι τον Τσίπρα και κατ' επέκτασιν τον λαό του που ανέχεται κάθε τυχοδιωκτική kolotoumba; Ή μήπως οι Γάλλοι αυτο-τρολάρονται, μιας και προηγουμένως παρουσίαζαν τον Αλέξη Τσίπρα σαν «τσαρλατάνο» και επικίνδυνο ταραξία για την Ενωμένη Ευρώπη; Υπάρχει κάποιο λόμπι που ενορχηστρώνει κρυφίως, με μη προφανή προς το παρόν σκοπιμότητα, τις αλλεπάλληλες βραβεύσεις του κ. Τσίπρα, οπότε απλώς εμείς παρακολουθούμε απλώς τις πρώτες σκηνές ενός ευρύτερου «έργου»; 
Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να διακρίνει τη λογική πίσω από τη βράβευση ενός πολιτικού ηγέτη που καταπάτησε τις ιδεολογικές του αρχές -μολονότι συνεχίζει να τις επικαλείται- που έδρασε ενάντια στην εκπεφρασμένη θέληση του λαού του, μόνο και μόνο για να δώσει λύση σε μια κρίση που ο ίδιος εξώθησε στα άκρα. Όπως και να 'χει, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η πλήρης υποταγή στους δανειστές και η οικονομική αφαίμαξη του λαού, η αθέτηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων κ.λπ., φαίνεται ότι υπερτερούν ως κριτήρια για τους Έλληνες που εκφράζονται μέσω twitter και λοιπών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για ανθρώπους που δεν πείθονται ότι το «Prix de courage politique» απονέμεται δικαίως σε έναν ηγέτη που είπε «ναι σε όλα» ενώ είχε εξασφαλίσει το βροντερό «όχι σε όλα» των Ελλήνων με το 61,3% στο δήμοψήφισμα του Ιουλίου 2015. Και δικαίως θα αναρωτιώταν κάποιος τι θα έκαναν οι Γάλλοι εάν ο Αλέξης Τσίπρας έμενε πιστός στις δεσμεύσεις που προεκλογικώς ανέλαβε, εάν υλοποιούσε τις υποσχέσεις και το πρόγραμμα που εξήγγειλε, εάν ήταν, τελικά, ένας συνεπής αριστερός.  

Και ενώ στην πολύνεκρη καταστροφή της Δυτικής Αττικής ο κ. Τσίπρας απλώς πετάχτηκε για μερικά λεπτά και απεχώρησε τάχιστα, εις Παρισίους θα διαμείνει για όσες ημέρες χρειάζεται προκειμένου α) να παραλάβει τα δύο βραβεία του, β) να μοιραστεί το όραμά του για την Ευρώπη δίνοντας διάλεξη σε Δικηγορικό Σύλλογο της γαλλικής πρωτεύουσας, γ) να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Η σημασία της βράβευσης του κ. Τσίπρα τονίζεται εμμέσως από την αναβολή μιας κρίσιμης συζήτησης στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και τους αμφιλεγόμενους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Πιθανώς ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι, ως τροπαιούχος, ο λόγος του θα έχει προσαυξημένο κύρος όταν από βδομάδα θα προσπαθεί να καλύψει, για άλλη μία φορά, τον εταίρο του στην κυβέρνηση.

Το πρώτο βραβείο, το «Prix de courage politique» («Βραβείο πολιτικού σθένους») θα απονεμηθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό από το περιοδικό Politique Internationale. Η σχετική τελετή είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο του Παρισιού. Της απονομής θα προηγηθεί πρόγευμα με τα στελέχη του περιοδικού, αλλά και προσκεκλημένους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα. Εν συνεχεία ο ίδιος αναμένεται να έχει επαφές με επιχειρηματίες και επενδυτές.


«Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί...»

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι όμως και η δεύτερη τιμή που θα αποδοθεί στον κ. Τσίπρα, το «Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες», το οποίο προφανώς δεν έρχεται σε αντίφαση με τα φλογερά συνθήματα που συνήθιζε να εξαπολύει πριν από μερικά χρόνια ο νυν πρωθυπουργός, όπως το αείμνηστο «go back κυρία Μέρκελ, go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης». Στο πρόγραμμα του Maison du Barreau, δηλαδή ενός παρισινού Δικηγορικού Συλλόγου, αναφέρεται ότι την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, μεταξύ 18:30 και 20:30 διοργανώνεται «Μεγάλη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας, εξέφρασε την επιθυμία/πρόθεση να ανταλλάξει απόψεις με τους νομικούς των Παρισίων σχετικά με τον χαρακτήρα της δημοκρατίας στην Ευρώπη» αναγράφεται στο πρόγραμμα της εκδήλωσης. Πίσω από αυτή την αναφορά στην «επιθυμία» του κ. Τσίπρα, θα μπορούσε ίσως να διαβάσει κάποιος μια διακριτική αποστασιοποίηση εκ μέρους του γαλλικού Δικηγορικού Συλλόγου. Αυτό το «a souhaité» του πρωτοτύπου είναι οπωσδήποτε μια τυποποιημένη έκφραση κοσμιότητας, ταυτόχρονα όμως δηλώνει σαφώς ότι το θέμα της ομιλίας το επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας και κανένας άλλος. Συνεπώς, παρόλο που το Maison du Barreau διαφημίζει ότι ο Έλληνας ηγέτης «θα αναλύσει το όραμά του για την Ευρώπη και θα επανέλθει στις μάχες που έδωσε για τη δημοκρατία», επί της ουσίας ουδείς του ζήτησε να κάνει κάτι τέτοιο.  

Εν πάση περιπτώσει, πάντως, η πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους να διαφωτιστούν από την πολιτική σοφία του κ. Τσίπρα, καταλήγει ως εξής: «Ας ανακαλύψουμε το μονοπάτι προς την αρχαιοελληνική 'αγορά'. Ας αδράξουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τον στοχασμό του Αλέξη Τσίπρα και να του θέσουμε τα ερωτήματα γύρω από το δικό του όραμα για το κοινό μας μέλλον».

Ακολουθεί μικρό απάνθισμα από το τρολάρισμα της διπλής βράβευσης του Αλέξη Τσίπρα στο twitter: