Μεξικό: Συνελήφθη ο φερόμενος ως εγκέφαλος μαζικής δολοφονίας μεταναστών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Μεξικό: Συνελήφθη ο φερόμενος ως εγκέφαλος μαζικής δολοφονίας μεταναστών

Στη σύλληψη του φερόμενου ως εγκεφάλου μίας μαζικής δολοφονίας μεταναστών προχώρησαν οι μεξικανικές αστυνομικές αρχές.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι ο ύποπτος, Μαρτινιάνο δε Χεσούς Ν., φέρεται να είχε διατάξει και να είχε συντονίσει τη δολοφιονία 72 μεταναστών στην πόλη Σαν Φερνάντο, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, τον Αύγουστο του 2010.
Ο 56χρονος ύποπτος, που πιστεύεται ότι εμπλέκεται σε πολλά ακόμη βίαια εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί τα τελευταία χρόνια, συνελήφθη σε νοσοκομείο στη Σιουδάδ Βικτόρια, πρωτεύουσα της Πολιτείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Τα 72 πτώματα είχαν βρεθεί σε ένα άδειο κτήριο σε ένα απομακρυσμένο ράντσο περίπου 145 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Μεξικού με το Τέξας των ΗΠΑ.
Τα θύματα ήταν μετανάστες εργάτες από χώρες της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες της σφαγής τους έδεσαν, τους έκλεισαν τα μάτια, τους έστησαν σε έναν τοίχο και τους τουφέκισαν. Η υπόθεση πιστεύεται πως συνδεόταν με τον μακρόχρονο πόλεμο μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών. naftemporiki.gr