Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

GREECE UMBRELLAΝεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε όλη τη χώρα σήμερα, Δευτέρα ως και χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7, ενώ στο βόρειο Ιόνιο σημειώνονται τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη σημειώνονται νεφώσεις, ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά, ενώ θα έχουμε χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα στα 5 με 6 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο σημειώνονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νοτιότερα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και παρατηρούνται χιόνια στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη παρατηρούνται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα σημειωθεί βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ,

Νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με τους ανέμους να φτάνουν ως και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη παρατηρούνται νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Την Τρίτη 28/11

Για αύριο, Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Ανατολικά και νότια και σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Επιπλέον, θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση, ενώ θα έχουμε παγετό κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα. huffingtonpost.gr