ΚΕΡΚΥΡΑ: Κλειστός ο επαρχιακός δρόμος για τους Αγίους Δέκα λόγω κατολίσθησης, μετά από έντονη νεροποντή - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κλειστός ο επαρχιακός δρόμος για τους Αγίους Δέκα λόγω κατολίσθησης, μετά από έντονη νεροποντή

Κλειστός είναι αυτή την ώρα ο επαρχιακός δρόμος για τους Αγίους Δέκα, που βρίσκονται ορεινά στη Μέση Κέρκυρα, λόγω κατολίσθησης, που προήλθε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί, από χθες το βράδυ.
Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του δήμου Κέρκυρας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ανοίξουν τον επαρχιακό δρόμο, για το χωριό Άγιοι Δέκα, που είναι αποκλεισμένο από τα ξημερώματα.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «οι δυνατές βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στα επαρχιακά δίκτυα και χρειάστηκε η επέμβαση  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε πολλές των περιπτώσεων, για μετακίνηση και κοπές δέντρων, με ποιο σοβαρή, αυτή την ώρα την κατολίσθηση στο δρόμο για τους Αγίους Δέκα».
Προβλήματα από την έντονη νεροποντή αντιμετωπίζουν και κεντρικοί δρόμοι του νησιού, ακόμη και στην πόλη της Κέρκυρας, ενώ έγιναν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σημεία.
«Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε επιπλέον δυσμενείς καταστάσεις λόγω του καιρού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος.
Την ίδια ώρα κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί  στον επαρχιακό δρόμο παράκτια του Ποταμού, που διασχίζει την Κέρκυρα και σε αρκετά σημεία έχει ξεπεράσει τα όρια της στάθμης του, ενώ στο πέρασμά του παρασέρνει δέντρα και φερτές ύλες.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, ενώ δυνατοί άνεμοι πνέουν σε όλο το νησί. Μέχρι αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται κανονικά. corfupost.gr