Χονγκ Κονγκ: Δικαστικός «Γολγοθάς» για την Ελληνίδα με την κοκαΐνη - Αγωνιούν οι δικοί της - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Χονγκ Κονγκ: Δικαστικός «Γολγοθάς» για την Ελληνίδα με την κοκαΐνη - Αγωνιούν οι δικοί της


Χονγκ Κονγκ: Δικαστικός «Γολγοθάς» για την Ελληνίδα με την κοκαΐνη - Αγωνιούν οι δικοί τηςΠολλά ερωτήματα για τους φίλους της στην Καλαμάτα και τον διαγωνισμό ταξιδιών «World Stars», που υποτίθεται πως κέρδισε, μερικές μέρες αφότου έφυγε από την Μυτιλήνη

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια της 19χρονης Ελληνίδας που συνελήφθη από τις Αρχές στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μεταφέροντας 2,5 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 300.000 δολαρίων, στο σακίδιο που είχε στην πλάτη της.


Η 19χρονη κοπέλα ζητάει να επικοινωνήσει με τους δικούς της, ενώ πολλά ερωτήματα υπάρχουν για τους φίλους της στην Καλαμάτα και τον περίφημο διαγωνισμό ταξιδιών «World Stars», που υποτίθεται πως κέρδισε, μερικές μέρες αφού έφυγε από την Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται οι φίλοι της 19χρονης κοπέλας, που έκανε παρέα το τελευταίο διάστημα, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και της Αθήνας.  
Μιλώντας στο protothema.gr, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ, Ιωάννης Μαλούκος, ανέφερε ότι η 19χρονη Ειρήνη έχει υποστεί ένα πρώτο σοκ, λόγω του επεισοδίου της στο αεροδρόμιο και θέλει σύντομα να τελειώσουν όλα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.



Ωστόσο, δεν είναι σίγουρος για τον χρόνο που θα χρειαστεί η υπόθεση μέχρι να φτάσει στα δικαστήρια του Χονγκ Κονγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως πάρει περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε: «Δεν συζητήσαμε καθόλου τι ακριβώς έγινε στο αεροδρόμιο. Καταλαβαίνετε ότι ο δικός μου ο ρόλος ως προξένου δεν είναι το κομμάτι το ποινικό της υπόθεσης, οπότε δεν συζητήσαμε πως έγιναν τα πράγματα. Δεν μου ζήτησε κάτι συγκεκριμένο, ενώ είναι αρκετά ευχαριστημένη από τις συνθήκες κράτησης της. Συγκεκριμένα, την ρώτησα εάν έχει κάποιο αίτημα, κάποιο παράπονο που θα μπορούσα να μεταφέρω στη διεύθυνση των φυλακών και δεν ήθελε κάτι. Υποθέτω ότι θα ήθελε να προχωρήσει αυτή η υπόθεση και να λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όμως προφανώς δεν εξαρτάται από εκείνη ή από μένα. Ο ρυθμός που θα προχωρήσουν οι δικαστικές διαδικασίες, όπως και στην Ελλάδα, θα πάρει αρκετό διάστημα. Δεν ξέρω εάν το Χονγκ Κονγκ έχει μία από τις αυστηρότερες νομοθεσίες περί ναρκωτικών, αυτό που ξέρω είναι ότι θα παίξει ρόλο η ποσότητα και το είδος του ναρκωτικού».

Και συνέχισε ο κ. Μαλούκος: «Έχω μιλήσει με τους γονείς της, καθώς το Χονγκ Κονγκ είναι μια πολύ ακριβή πόλη, οι παρεχόμενες υπηρεσίες κοστίζουν πολύ και φυσικά είναι ένα μείον το κόστος της πόλης. Θα την ξανά δω σύντομα, καθώς η Προξενική Αρχή φροντίζει να διατηρεί την επαφή και την επικοινωνία, ανεξάρτητα από την οποία εξέλιξη υπάρξει, που μπορεί να μην είναι τόσο σύντομη σε νομικό επίπεδο. Το Προξενείο θα φροντίσει να βρίσκεται σε επαφή με την Ελληνίδα πολίτη».



Σε μια πρώτη επικοινωνία με τον Έλληνα γενικό πρόξενο του Χονγκ Κονγκ, η Ειρήνη τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές ανηλίκων, όπου κρατούνται κορίτσια ηλικίας 14 έως 21 ετών και ότι θέλει να έρθει σε επαφή με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Η 19χρονη είπε επίσης στον γενικό πρόξενο ότι οι συνθήκες κράτησης της εκεί είναι καλές, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μιλήσει με τους γονείς της Δευτέρα. 

Οι γονείς της από την άλλη πλευρά δεν μπορούν να πιστέψουν πως η κόρη τους έφτασε να συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ και με τόση μεγάλη ποσότητα σκληρών ναρκωτικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικοί της άνθρωποι έχουν ενημερωθεί από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας για το κόστος της πόλης της Ασίας και ήδη έχουν αρχίσει να επικοινωνούν με όλους τους συγγενείς, αλλά και με φίλους, προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για τα δικαστικά έξοδα που θα χρειαστεί η 19χρονη κοπέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χονγκ Κονγκ, είναι η έκτη ακριβότερη πόλη του κόσμου, καθώς το ενοίκιο για ένα τριάρι αγγίζει τα 5.300€, ενώ η μέση τιμή της βενζίνης κυμαίνεται στο 1,7€/λίτρο. Με αυτές τις τιμές, μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πόσο θα κοστίζει η υπεράσπιση της 19χρονης από έναν ντόπιο δικηγόρο... 



Οι φίλοι της 19χρονης από την Μυτιλήνη μιλούν για ένα κορίτσι φυσιολογικό, το οποίο, όσο βρισκόταν στο νησί της Λέσβου, δεν είχε δείξει τίποτα το ανάρμοστο ή το αντικοινωνικό -το αντίθετο, έκαναν λόγο για μια κοπέλα ευδιάθετη, η οποία τους ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες την απόφασή της για σπουδές στην Καλαμάτα. 

Μάλιστα, οι φίλοι της, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισαν ότι η 19χρονη, αφότου έφυγε για σπουδές στην πόλη της Μεσσηνίας, λίγο καιρό μετά, έμαθαν ότι κέρδισε έναν διαγωνισμό ταξιδιών, τον «World Stars», όμως κανείς τους δεν πιστεύει ότι η φίλη τους όντως συμμετείχε σε τέτοιον διαγωνισμό, παρά μόνο υπογραμμίζουν ότι γνώρισε έναν άτομο και έπειτα ξεκίνησε τα... παράξενα ταξίδια της.
Ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, κ.Σάκης Κεχαγιόγλου

 
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη σύλληψή της:











 

Δείτε βίντεο: 19χρονη -κοκαΐνη : Μυστήριο με τον άνθρωπο που γνώρισε και άρχισε τα μακρινά ταξίδια