Έξι παράξενες αλήθειες που δεν γνωρίζεις για τα Χριστούγεννα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Έξι παράξενες αλήθειες που δεν γνωρίζεις για τα Χριστούγεννα

post-feature-imageAν νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, κάνεις λάθος! Εντυπωσίασε τους φίλους σου λέγοντάς τους 6 άγνωστες αλήθειες για τις γιορτές που πλησιάζουν!

Η 25η Δεκεμβρίου ήταν παγανιστική τελετή

Γιορταζόταν κάτι στις 25/12 πριν τη γέννηση του Χριστού; Μία ερώτηση που πολλοί δεν μπορούν να απαντήσουν! Στα «προ Χριστού χρόνια» η 25η είχε ρίζες παγανιστικές. Είχε μάλιστα συνδεθεί με τον εορτασμό της Ισημερίας, της μικρότερης μέρας του χρόνου!

Η ιστορία της γέννησης προκάλεσε πολέμους

Τους πρώτους 2 αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού είχαν δημιουργηθεί δύο τάγματα. Το τάγμα που πίστευε ότι ο Χριστός ανήκε στα θεία από τη γέννηση του και στο τάγμα που πίστευε το αντίθετο. Αυτό δημιούργησε τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές διαμάχες, που συχνά οδηγούσαν σε πολέμους.

Το φιλί κάτω από τα γκι συμβόλιζε την γονιμότητα

Το κρεμασμένο γκι είναι από τα πιο παλιά σύμβολα σε διάφορες φυλές. Συνδεόταν με την αρρενωπότητα, αλλά και τη γονιμότητα. Τα παλιά χρόνια όποιος στεκόταν κάτω από γκι σήμαινε ότι ήταν σεξουαλικά διαθέσιμος. Το φιλί μάλιστα λέγεται ότι καθιερώθηκε από τους αρχαίους Έλληνες!

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε από μία διαφήμιση

Αν πίστευες ότι ο Άγιος Βασίλης ήταν όντως άγιος, κάνεις λάθος. Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη περσόνα εμφανίστηκε πρώτη φορά περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα, ως διαφήμιση κάποιων παιχνιδιών και βιβλίων. Τα κόκκινα ρούχα του από την άλλη καθιερώθηκαν από τη γνωστή διαφήμιση της Coca Cola.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι φτιαχτό έθιμο

Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες ιστορικών, η αφρόκρεμα της Βικτοριανής περιόδου αποφάσισε πως τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να γιορτάζονται με τόσο πολύ ποτό. Φρόντισαν λοιπόν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο έθιμο και να κατευθύνουν τον κόσμο όλου του πλανήτη στο να το ακολουθήσουν. Και τελικά τα κατάφεραν!

Η αργία ανήμερα των Χριστουγέννων δεν ίσχυε από πάντα

Συγκεκριμένα όλα τα μαγαζιά και επιχειρήσεις λειτουργούσαν κανονικά και τα παιδιά έπρεπε να πάνε στο σχολείο τους! Μέτα το 1850 ορίστηκε δειλά-δειλά ως υποχρεωτική αργία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα!