Το μυστηριώδες πρόσωπο πίσω από τον θάνατο Τσαλικίδη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Το μυστηριώδες πρόσωπο πίσω από τον θάνατο Τσαλικίδη

Το μυστηριώδες πρόσωπο πίσω από τον θάνατο ΤσαλικίδηΝέα δεδομένα με τον θάνατο του 39χρονου Κώστα Τσαλικίδη έρχονται στο φως μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση του υπαλλήλου της Vodafone η οποία αναφέρεται σε δολοφονία και όχι αυτοκτονία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», η τωρινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αναφέρεται σε δολοφονία και όχι αυτοκτονία (όπως είχαν αποφανθεί τουλάχιστον επτά δικαστικοί λειτουργοί και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.) του υπαλλήλου της Vodafone προσδιορίζεται ως μια δικαίωση της οικογένειάς του. 

«Ο θάνατος του 39χρονου Κώστα Τσαλικίδη είναι αποτέλεσμα των μεθοδεύσεων που υπήρξαν από πράκτορες της CIA στην Ελλάδα για να προχωρούν στην παρακολούθηση 104 μελών της κυβέρνησης Καραμανλή, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., υπόπτων για συμμετοχή στον ΕΛΑ αλλά και για σχέσεις με την Αλ Κάιντα» αναφέρεται. 

Ίσως όμως αυτή η απόφαση να μεταβάλει λίγο το εντυπωσιακό όσο και δυσώδες παρασκήνιο της υπόθεσης που ερευνάται πάλι, ύστερα από 12 χρόνια. Τώρα πλέον θα αναζητηθεί από τον εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη αν υπήρχε κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να συνδέει τον άτυχο Τσαλικίδη με τον 68χρονο πράκτορα της CIA Γουίλιαμ Μπ. ή "Βασιλειάδη", όπως τον ήξεραν στην ΕΛ.ΑΣ. και ο οποίος ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα ότι οργάνωσε μέσω Vodafone το σύστημα των 14 τηλεφώνων σκιών. 

Υπάρχει ένας αριθμός πρώην στελεχών της Αντιτρομοκρατικής, σημαντικών υπαλλήλων εταιρειών τηλεφωνίας, αλλά ίσως και βουλευτών που μπορεί να είχαν γνώση του παρασκηνίου και οι οποίοι αναζητήθηκαν στις έρευνες, μέχρι τώρα». Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν μιλώντας προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούν τη νέα, σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του θανάτου του 39χρονου Κώστα Τσαλικίδη, που είχε βρεθεί απαγχονισμένος στις 9 Μαρτίου 2005, στο σπίτι του στον Κολωνό και ο θάνατός του αποδίδεται πλέον σε δολοφονία.
Οι «σκιές» και οι έρευνες
Ο Κώστας Τσαλικίδης εργαζόταν στη Vodafone από το 1994 και είχε προαχθεί σε υπεύθυνο σχεδιασμού δικτύου, ενώ ήταν και εξουσιοδοτημένος χρήστης του συστήματος νομίμων συνακροάσεων της Vodafone. Το σύστημα αυτό φερόταν τυπικά ότι ήταν κλειστό (ακόμη δεν είχε διασυνδεθεί με τα συστήματα ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ που αποκτήθηκαν τρία χρόνια αργότερα). Ωστόσο υπήρχαν πληροφορίες ότι υπήρχε περιστασιακή χρήση του συστήματος, τότε, για σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και σε άλλες παράτυπες χρήσεις.