Απεργία ναυτεργατών Κέρκυρας: Ο Δήμαρχος υποστηρίζει, η Κοινοπραξία Πλοίων καταγγέλλει - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Απεργία ναυτεργατών Κέρκυρας: Ο Δήμαρχος υποστηρίζει, η Κοινοπραξία Πλοίων καταγγέλλει

Πεδίο αντιπαραθέσεων έχει πλέον γίνει η Κέρκυρα, μετά από πέντε μέρες απεργίας των ναυτεργατών και αποκλεισμού των πορθμειακών γραμμών Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας-Παξών και Διαποντίων Νήσων.
Μετά των Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο που από την πρώτη μέρα τάχθηκε με το μέρος των ναυτεργατών, την υποστήριξή του ανακοίνωσε και ο Δήμαρχος Κέρκυρας, ο οποίος συναντήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα με το τοπικό σωματείο.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα και τον  αγώνα των ναυτεργατών που επιδιώκουν την καλή λειτουργία  της πορθμειακής γραμμής, την προστασία της ασφάλειας των επιβατών και την απρόσκοπτη επικοινωνία της Κέρκυρας με την ηπειρωτική Ελλάδα που τίθεται σε κίνδυνο στη διάρκεια του χειμώνα με την αποδρομολόγηση πορθμείων κλειστού τύπου, θέμα που θα έπρεπε να αποτελεί αίτημα του συνόλου της κερκυραϊκής κοινωνίας.

Επίσης, καταδίκασε την αδιαλλαξία ενός εκ των πλοιοκτητών της γραμμής,  εξαιτίας της οποίας βρίσκονται – για τέταρτη ημέρα  - σε ομηρεία οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες της Κέρκυρας.
Τέλος, ο  Δήμαρχος καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη, Υπουργείο, πλοιοκτήτες και ναυτεργάτες,  να βρουν κοινωνικά δίκαιη λύση επωφελεία της Κέρκυρας, ενώ δεσμεύτηκε να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προς την Κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή.

Πλοιοκτήτες: Παράνομη & καταχρηστική η απεργία

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με το τοπικό κανάλι Corfu Channel, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Κοινοπραξίας Πλοίων Κέρκυρας καταγγέλλει τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του τοπικού ναυτεργατικού σωματείου οι οποίες σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση, ξένων με την Κέρκυρα, συμφερόντων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Καταγγέλλει τον πρόεδρο του Σωματείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» Χρήστο Βιτουλαδίτη  γιατί παραπληροφορεί τους ναυτεργάτες χρησιμοποιώντας το ναυτεργατικό κίνημα σαν ασπίδα πίσω από την οποία κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες προκατόχου του μετατρέποντας, έτσι την πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας σε πεδίο μάχης μεταξύ της ΠΝΟ με την ΠΕΝΕΝ αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών του επιβατικού κοινού.

Η Κοινοπραξία Πλοίων Κέρκυρας μάλιστα χαρακτηρίζει τις  απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές και καλεί τον τον πρόεδρο να τις αναστείλει άμεσα. enimerosi.com