Τα βαρόμετρα των κινητών θα σώζουν ζωές - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Τα βαρόμετρα των κινητών θα σώζουν ζωές

Τα βαρόμετρα των κινητών θα σώζουν ζωέςΘα επιτρέπουν να εντοπίζεται το ακριβές σημείο που βρίσκεται η συσκευή.
Το βαρόμετρο είναι ειδικό όργανο μέτρησης της ατμοσφαιρικής πίεσης (ή βαρομετρικής πίεσης) και τα τελευταία χρόνια ενσωματώνεται σε ορισμένα μοντέλα κινητών τηλεφώνων. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα εφαρμογή ονόματι Sensory με την οποία το βαρόμετρο σε συνεργασία με άλλα συστήματα ενός κινητού τηλεφώνου (GPS κ.α) επιτρέπει σε περίπτωση ανάγκης τον εντοπισμό της συσκευής με απόκλιση λίγων μέτρων.

Η συνεργασία

Είναι συχνό το φαινόμενο κάποιος άνθρωπος που αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό κίνδυνο να καλεί από το κινητό του τηλέφωνο την αστυνομία ή κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία για να ζητήσει βοήθεια αλλά να μην μπορεί να μιλήσει για να δώσει πληροφορίες για το που βρίσκεται. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή κάποιος αδυνατεί να μιλήσει εξαιτίας ατυχήματος ή του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται είτε επειδή φοβάται να το κάνει επειδή δεν θέλει να ακουστεί αν για παράδειγμα, κρύβεται από κάποιο κακοποιό που έχει εισβάλει στο σπίτι ή τον εργασιακό του χώρο.

Αφήνοντας το κινητό ανοιχτό οι Αρχές μπορούν μέσω των συστημάτων εντοπισμού στίγματος να εντοπίσουν την περιοχή που βρίσκεται η συσκευή η ακόμη και το κτίριο από το οποίο καλεί. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εφαρμογής το βαρόμετρο θα αποκαλύψει τον όροφο του κτιρίου στον οποίο βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο που έχει καλέσει σε βοήθεια. Ετσι η αποστολή διάσωσης θα γίνει ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Ανάλογο σύστημα εντοπισμού της θέσης ενός κινητού μέσα σε ένα κτίριο αναπτύσσουν και ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνει χρησιμοποιώντας σήματα των συστημάτων ασύρματης σύνδεσης (Wi-Fi). tovima.gr