Πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο... με τη μύτη για να σώσει τους επιβάτες! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο... με τη μύτη για να σώσει τους επιβάτες!

Πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο... με τη μύτη για να σώσει τους επιβάτες!Προέβη σε πολλαπλούς ελιγμούς προκειμένου να καταναλώσει τα καύσιμα και έτσι να μειώσει τον κίνδυνο έκρηξης κατά τη διαδικασία της προσγείωσης

Ένας ατρόμητος πιλότος πραγματοποίησε μια δραματική προσγείωση έκτακτης ανάγκης στην Medellin της Κολομβίας το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να σώσει το πλήρωμα του.


Ο ίδιος μάλιστα, για να το καταφέρει αυτό, αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροσκάφος στο έδαφος... με την άκρη της μύτης του.

Το ειδικό συνεργείο έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Olaya Herrera βρισκόταν σε επιφυλακή αφού ο χειριστής ανέφερε τεχνικά προβλήματα στο σύστημα προσγείωσης του μικρού αεροσκάφους του, ενώ οι αρχές έκλεισαν τον τερματικό σταθμό κατά τη διάρκεια του συμβάντος για λόγους ασφαλείας. 
Το αεροσκάφος Piper 34 Séneca II πραγματοποίησε την επείγουσα προσγείωσή του περίπου στις 13:26 τοπική ώρα, την Τετάρτη. 



Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο πιλότος, Jorge Enrique Muñoz, προέβη σε πολλαπλούς ελιγμούς προκειμένου να καταναλώσει τα καύσιμα και έτσι να μειώσει τον κίνδυνο έκρηξης κατά τη διαδικασία της προσγείωσης.

Τελικά οι τέσσερις επιβάτες και τα δύο μέλη του πληρώματος «τη γλίτωσαν» με μικροτραυματισμούς.



Το αεροπλάνο απομακρύνθηκε από το διάδρομο προσγείωσης και αναμένεται η τεχνική εξέταση από μηχανικούς της Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ ο τερματικός σταθμός άνοιξε ξανά τις πύλες του περίπου στις 14:50. 

Δείτε το βίντεο: