Σαουδική Αραβία: Συλλήψεις υπουργών και πριγκήπων για διαφθορά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Σαουδική Αραβία: Συλλήψεις υπουργών και πριγκήπων για διαφθορά

Σαουδική Αραβία: Συλλήψεις υπουργών και πριγκήπων για διαφθοράΈντεκα πρίγκηπες, τέσσερις εν ενεργεία υπουργοί και δεκάδες πρώην υπουργοί έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο της εκστρατείας εναντίον της διαφθοράς που εξαπέλυσαν, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

Ο δισεκατομμυριούχος σαουδάραβας πρίγκιπας Αλουάλιντ μπιν Ταλάλ, ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρίας Kingdom Holding, είναι μεταξύ των ανθρώπων που έχουν τεθεί υπό κράτηση και υπό έρευνα από μια νέα επιτροπή κατά της διαφθοράς, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος σαουδάραβας αξιωματούχος. 

Ανάμεσα σε αυτούς που κρατούνται και τελούν υπό έρευνα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας Ιμπραχίμ αλ-Ασαφ, δήλωσε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο βασιλιάς Σαλμάν ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου τη συγκρότηση μιας νέας επιτροπής κατά της διαφθοράς, της οποίας προεδρεύει ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ιδιοκτήτης του σαουδαραβικού τηλεοπτικό δικτύου Al Arabiya.  tovima.gr