Προβληματισμός για Γεωργιάδη στη ΝΔ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Προβληματισμός για Γεωργιάδη στη ΝΔ

Η δοσολογία των εμφανίσεων του αντιπροέδρου προκαλεί προβληματισμό στο Μοσχάτο, που εστιάζει στην προσέλκυση ψηφοφόρων του κέντρου.
Η αναφορά του πρωθυπουργού την Παρασκευή στη Βουλή, όπου συνέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη για να υποστηρίξει ότι πολιτικά δεν έχουν καμία διαφορά ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, προβληματίζει το Μοσχάτο. Ο προβληματισμός έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι το δεξιό ταμπεραμέντο του κ.Γεωργιάδη πολλές φορές επισκιάζει την επίσημη ρητορική της ΝΔ και δημιουργεί προσκόμματα στον κ. Μητσοτάκη να υπηρετήσει με συνέπεια τη γραμμή που θέλει να προβάλλει και μπροστά στο συνέδριο της ΝΔ, προκειμένου να απευθυνθεί στην κρίσιμη δεξαμενή ψηφοφόρων του κέντρου, υπερβαίνοντας τις παραδοσιακές γραμμές δεξιάς-αριστεράς.
Βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί δημοσίως τον κ. Γεωργιάδη και να του παρέχει πολιτική κάλυψη όπως στη ΔΕΘ, δεν δίστασε να μιλήσει για «επιλογή δική μου». Όμως τα δεδομένα τροποποιούνται και στη ΝΔ δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατά διαστήματα δίνει προσχήματα ή άλλοθι στη ρητορική Τσίπρα για «ακροδεξιά ΝΔ» και αυτό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται ότι θα μπορούσε να συσπειρώσει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ένα κομμάτι δυσαρεστημένων ή απογοητευμένων ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος, που σήμερα ναι μεν δεν εκφράζονται θετικά υπέρ της κυβέρνησης, αλλά προτιμούν την αναμονή του «κανένα» στις δημοσκοπήσεις.
Καίτοι φυσικά ουδείς προκείται να “αδειάσει” επισήμως τον αντιπρόεδρο του κόμματος, ο προβληματισμός έγκειται στη... δοσολογία των εμφανίσεων του κ.Γεωργιάδη, ώστε η ρητορική του να μη “σκεπάζει” επικοινωνιακά την κεντρική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από την άλλη μεριά ο προβληματισμός στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εστιάζεται και σε έναν άλλο παράγοντα που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς και στο γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά είναι πολιτικό τέκνο του πρώην πρωθυπουργού. Είναι βέβαιο ότι στο Μοσχάτο δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι μια σειρά κινήσεις όπως την παρουσία των δύο στην πρόσφατη εκδήλωση στη Φιλοθέη και τα όσα είπε ή και τα όσα αποδόθηκαν στον κ. Γεωργιάδη ότι είπε καθώς λειτουργούν ως βούτυρο στο ψωμί του πρωθυπουργού να θέτει ερωτήματα προς την ηγεσία της ΝΔ για το προς τα πού (προς το κέντρο ή την ακροδεξιά) θέλει να πάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Διόλου τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός της πρόσφατης επίθεσης του γραμματέα της ΝΔ προς τον πρώην πρωθυπουργό και την προηγούμενη κυβέρνησή του για λαϊκισμό που προκάλεσε τη μήνη του κ. Σαμαρά, την οποία φέρεται και να διεμήνυσε μέσω του κ.Γεωργιάδη. Μάλιστα, η διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα, που είχε αδειάσει τον κ. Γεωργιάδη στη βουλή υπέρ του Πάνου Καμμένου, προσφέρθηκε ως αφορμή εκτόνωσης της κατάστασης μετά τις δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα φαίνεται να γίνονται κινήσεις εκατέρωθεν τόσο από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να βρεθεί ένα modus Vivendi και να μην διαταραχθούν οι εύθραυστες ισορροπίες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι τελικώς ο κ. Γεωργιάδης βρήκε ένα λόγο για να μην παραστεί στην πρόσφατη εκδήλωση της κας Ξαφά παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών και καταδικασθέντα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αναβολή της προγραμματισμένης εκδήλωσης στη Μεσσηνία (είχε δημοσιοποιηθεί επισήμως και είχαν κυκλοφορήσει και σχετικές προσκλήσεις) με ομιλητή τον κ. Γεωργιάδη παρουσία του Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο στις 18 Νοέμβρη, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί και το 5ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα.
Ο περιορισμός της κινητικότητας του κ. Γεωργιάδη απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη και για έναν ακόμα λόγο και δεν είναι άλλος από τον παράγοντα που λέγεται καραμανλικό στρατόπεδο. Η παρουσία του κ. Μεϊμαράκη σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη δίνοντας έτσι το δικό του παρόν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ενόψει του συνεδρίου και προβάλλοντας μια ατζέντα μετριοπάθειας, συναίνεσης και συνεννόησης η οποία ερμηνεύτηκε και ως απαντητική σε προηγούμενες αναφορές του κ. Γεωργιάδη, απηχεί τη διαφορά αντίληψης μεταξύ καραμανλικών και του αντιπροέδρου της ΝΔ.  news247.gr