Παξοί| Σταθερά κλειστό πλοίο 3 μέρες την εβδομάδα στο νησί - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Παξοί| Σταθερά κλειστό πλοίο 3 μέρες την εβδομάδα στο νησί

Στη τελευταία συνεδρίαση του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης (Σ.Α.Σ) ,  στο Υπουργείο Ναυτιλίας , (20 /11/2017) ,  ο Δήμος Παξών , παρουσία του Αντιδημάρχου κ.Γιώργου Λύχνου   αιτήθηκε , μεταξύ άλλων ,  τόσο  στο Σ.Α. Σ ,όσο και στη Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας (Κ.π.Κ)  την δρομολόγηση κατά τους χειμερινούς μήνες , « κλειστού τύπου» πλοίο , για την  ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας -Ηγουμενίτσας – Παξών ,    κυρίως  για τις ημέρες , Δευτέρα –Τετάρτη και  Παρασκευή , με σκοπό την  διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών αλλά και για την μετάβαση στην ηπειρωτική χώρα και στην Κέρκυρα – χωρίς ακυρώσεις δρομολογίων – λόγω καιρικών συνθηκών .

Η πρόταση του Δήμου Παξών  έγινε αποδεκτή από την Κ.π.Κ και έτσι δρομολογήθηκε,  πλοίο κλειστού τύπου , άμεσα .

Μετά από αυτή την εξέλιξη,  η ακτοπλοϊκή σύνδεση   αναβαθμίζεται σημαντικά  και το χειμώνα , η ανασφάλεια των μόνιμων κατοίκων,  επισκεπτών  αλλά και υπαλλήλων που ζουν και εργάζονται  στο νησί ,μειώνεται σημαντικά,  ικανοποιώντας  ένα χρόνιο αίτημα   κατοίκων (μόνιμων και μη )  του νησιού .

Η έκβαση του αποτελέσματος  αποδεικνύει  ότι με την  επιμονή  ,τον   διάλογο και την καλή θέληση  από τα εμπλεκόμενα μέρη (Δήμο – Κ.π.Κ) ,  όλα είναι δυνατά . startmedia.gr