Από μέρες παρακολουθούσαν το φορτίο των 1,6 τ. χασίς, λένε τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Από μέρες παρακολουθούσαν το φορτίο των 1,6 τ. χασίς, λένε τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης

Τι αναφέρουν τα αλβανικά δημοσιεύματα για την μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και την 48ωρη καταδίωξη των εμπόρων ναρκωτικών.
Εδώ και δύο εβδομάδες βρισκόταν υπο παρακολούθηση η επιχείρηση εισαγωγής και μεταφοράς του 1,6 τ. χασίς από την Αλβανία. Το αλβανικό Klan TV, επικαλούμενο εμπιστευτικές πληροφορίες του, αναφέρει ότι τα ταχύπλοα είχαν ήδη εντοπιστεί από την ελληνική ακτοφυλακή και τη FRONTEX. Είχε επίσης ειδοποιηθεί η αλβανική συνοριοφυλακή και η Guardia Di Finanza.
Ωστόσο η επιχείρηση αναβλήθηκε καθώς ο κινητήρας ενός από τα δύο σκάφη παρουσίασε πρόβλημα και δεν μπορούσαν να βγούν στην ανοικτή θάλασσα. Έτσι τα σκάφη επέστρεψαν και η επιχείρηση αναβλήθηκε.

Εκτοτε κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων τα σκάφη παρακολουθούνταν από τις ελληνικές αρχές, ενώ οι αλβανικές και ιταλικές αρχές είχαν ενημερωθεί. Το βράδυ της Παρασκευής τα σκάφη ξεκίνησαν και πάλι και αμέσως άρχισε η καταδίωξη από τα νερά της βόρειας Κέρκυρας, κάνοντας το γύρω της Πελοποννήσου και φθάνοντας στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης υπήρχε ανταλλαγή πυρων και από τις δύο μεριές, με αποτέλεσμα ένας από τους εμπόρους να τραυματιστεί ελαφρά.
Το αλβανικό Klan Tv αναφέρεται επίσης στις πληροφορίες του zougla.gr που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένας Έλληνας επιχειρηματίας από τη Μύκονο, ο οποίος συνελήφθη σε ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, το βράδυ της Κυριακής..  enimerosi.com