Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρό 10χρονο αγόρι σε βάρκα με 66 μετανάστες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρό 10χρονο αγόρι σε βάρκα με 66 μετανάστες

Φωτογραφία αρχείουΤο άτυχο παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 10χρονο αγόρι από λέμβο που μετέφερε 66 μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μυτιλήνης και εντοπίστηκε από σκάφος της frontex στη διάρκεια περιπολίας.


Το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στο μεταξύ 43 μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκαν την Παρασκευή σε ξύλινη λέμβο από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Χίου.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαγκαδά στη Χίο.

Εξάλλου σκάφος της Frontex που βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017», σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντόπισε και περισυνέλεξε την Παρασκευή 51 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο ανατολικά της Μυτιλήνης.

Το πλήρωμα του σκάφους Frontex, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Μυτιλήνης,ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος που ήταν ο χειριστής της λέμβου και φέρεται και ως ο διακινητής. protothema.gr