Χίλαρι Κλίντον: Επικίνδυνες οι απειλές περί έναρξης πολέμου με τη Β. Κορέα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Χίλαρι Κλίντον: Επικίνδυνες οι απειλές περί έναρξης πολέμου με τη Β. Κορέα

«Επικίνδυνες και κοντόφθαλμες» χαρακτήρισε η Χίλαρι Κλίντον τις απειλές περί έναρξης πολέμου στην κορεατική χερσόνησο.
«Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε πολεμοχαρείς και επιθετικοί» απέναντι στη Βόρεια Κορέα, ανέφερε η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016, σε ομιλία της σε φόρουμ στη Σεούλ, τονίζοντας ότι χρειάζεται να ασκηθεί περισσότερη πίεση στην Πιονγιάνγκ προκειμένου να προσέλθει σε συνομιλίες.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Τραμπ, η Κλίντον τόνισε ότι «το να εμπλέκεσαι σε καυγάδες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τον κάνει να χαμογελά».
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισήμανε ακόμη ότι πολλοί σύμμαχοι της Ουάσινγκτον εκφράζουν όλο και περισσότερο αμφιβολίες για την αξιοπιστία της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης.
Η ένταση έχει κλιμακωθεί σε διεθνές επίπεδο εξαιτίας των δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Πιονγιάνγκ το τελευταίο διάστημα και λόγω των όλο και πιο σκληρών αντεγκλήσεων ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. naftemporiki.gr