«Βόμβα» Βίζερ: Η Ελλάδα θα αργήσει να βγει από τη διεθνή επιτήρηση - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

«Βόμβα» Βίζερ: Η Ελλάδα θα αργήσει να βγει από τη διεθνή επιτήρηση

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018 Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ EUROWORKING GROUP
«Βόμβα» Βίζερ: Η Ελλάδα θα αργήσει να βγει από τη διεθνή επιτήρησηΤόμας Βίζερ | Ειδήσεις: «Για όλες τις χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα υπάρχει διαδικασία επιτήρησης. Η Ελλάδα θα περάσει ακριβώς από την ίδια διαδικασία η οποία νομικά διαρκεί ως την αποπληρωμή του 75% του χρέους. Επομένως, στην περίπτωση της Ελλάδας θα πάρει αρκετό καιρό». Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος του EuroWorking Group (EWG), Τόμας Βίζερ, ξεκαθαρίζει πως η χώρα μας θα παραμείνει υπό αυστηρή επιτροπεία και μετά το Μνημόνιο, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ληφθούν περισσότερα μέτρα για την Ελλάδα την ερχόμενη χρονιά.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη (03/10/2017) στο «Έθνος» ο κ. Βίζερ απαντά στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων: «Δεν ξέρουμε ακόμη. Δεν έχω εξετάσει τον Προϋπολογισμό – μόλις κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή εξ όσων γνωρίζω, οπότε ούτε οι βουλευτές λογικά δεν έχουν ακόμη εικόνα. Εγώ δεν είμαι μέλος της ελληνικής Βουλής, οπότε δεν έχω προλάβει να τον εξετάσω».
Ερωτηθείς, εξάλλου, για την εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ για τα ληξιπρόθεσμα και αν ο ίδιος εκτιμά πως η εκταμίευσή τους θα έχει γίνει έως τα τέλη Οκτωβρίου, ο κ. Βίζερ είπε: «Αν δεν ήταν ρεαλιστικό, δεν θα θέταμε το συγκεκριμένο deadline. Οπότε, ναι, θα πυροβολούσα τα πόδια μου, αν σας έλεγα ότι δεν μπορεί να γίνει. Ελπίζω ότι θα συμβεί, αφού είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να δώσει τα στοιχεία σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει ήδη καλύψει, ώστε να μπορέσει να λάβει τα υπόλοιπα χρήματα. Κι αν έρθουν τα στοιχεία, τα χρήματα θα δοθούν άμεσα».
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν εγκαίρως την τρίτη αξιολόγηση», επισημαίνει, εξάλλου, ο επικεφαλής του EWG, σημειώνοντας πάντως πως «δεν μπορεί να μιλήσει για όλη την κυβέρνηση».
Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, επιμένει πως «το Ταμείο ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα, αλλιώς δεν θα οδηγούσε το θέμα στο εκτελεστικό συμβούλιό του».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βίζερ υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση θα μπορέσει να ξαναβγει στις αγορές μια ή δυο φορές και μετά θα έχουμε μια ακόμη αξιολόγηση που θα κλείσει τον Ιούνιο. Τότε θα βρισκόμαστε ουσιαστικά στο τέλος του προγράμματος». newsbomb.gr