Άλογο με μεταλλαγμένο κεφάλι προκαλεί πανικό στο διαδίκτυο και γίνεται viral (photos) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Άλογο με μεταλλαγμένο κεφάλι προκαλεί πανικό στο διαδίκτυο και γίνεται viral (photos)

post-feature-imageΑυτή τη φορά δεν λειτούργησε το Photoshop, οι εικόνες είναι πραγματικές. Το κεφάλι ενός αλόγου με σουβλερή μύτη και περίεργο μέτωπο έγινε viral στο διαδίκτυο όταν κτηνίατροι εξέπεμψαν SOS για το ζώο.

Αυτό το πουλέν 8 μηνών ονομάζεται El Rey Magnum, και είναι ιδιοκτησία της Orrion Farms, μιας αμερικάνικης φάρμας, η οποία εξειδικεύεται στα καθαρόαιμα αραβικά άλογα.
Οι γονείς του πουλέν επελέγησαν προσεκτικά για να γίνει αυτό το αποτέλεσμα: η μητέρα του, Cirque du soleil BF, έχει ήδη μια μουσούδα πολύ λεπτή και μακριά, ενώ και ο πατέρας του έχει περίεργα χαρακτηριστικά.

Ο El Rey Magnum θεωρείται «βασιλιάς» των αλόγων και είναι καθαρόαιμο.
Το πουλέν κοστίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια. «Συχνά, έχουν ένα εξαιρετικό κεφάλι, όπως αυτό που έχει ο El Rey Magnum, αλλά δεν έχουν καλό σωματότυπο, δεν στέκεται καλά η ουρά, δεν κρατάνε όρθιο το κεφάλι. Αλλά ο El Rey Magnum τα έχει όλα», δήλωσε ο Doug Leadley, ένας από τους υπεύθυνους της Orrion Farms.
Ο El Rey Magnum τράβηξε την προσοχή όλου του πλανήτη όταν οι ιδιοκτήτες του ανέβασαν την φωτογραφία του και ένα βίντεο, το οποίο είδαν πάνω από 290 000 άνθρωποι.
Ωστόσο, αυτές οι εικόνες προκάλεσαν πολλά αρνητικά σχόλια και η φάρμα αναγκάστηκε να κλείσει την σελίδα με το συγκεκριμένο άλογο στο σάιτ της.

Οι κτηνίατροι που παρενέβησαν δήλωσαν ότι ένα τέτοιο άλογο με αυτά τα χαρακτηριστικά, αποτέλεσμα ελεγχόμενων γεννήσεων, θα παρουσιάσει σίγουρα αναπνευστικά προβλήματα, λόγω ιδιομορφίας στο κεφάλι. Ο Doug Leadley, της Orrion Farms η οποία βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι το άλογο δεν έχει αναπνευστικά προβλήματα και πρόσθεσε: «Νομίζουμε ότι είναι το ωραιότερο αραβικό άλογο στον κόσμο. Νομίζουμε ότι είναι ένας βασιλιάς».

Ο κτηνίατρος Roly Owers, από την πλευρά του, κτηνίατρος και επικεφαλής της World Horse Welfare charity, δήλωσε: «Με μια λέξη, αυτό το άλογο δείχνει τρομακτικό. Φαίνεται ότι έχει αδυναμίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μελλοντικές γενιές».
Πολλοί ειδικοί και χρήστες, πάντως, παρατήρησαν, ότι το άλογο θυμίζει τα καρτούν που απεικονίζονται με παραμορφωμένα και μεταλλαγμένα κεφάλια.
Πηγή: iefimerida.gr