Συρία: Αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ιντλίμπ- Πάνω από 11 άμαχοι νεκροί, 20 τραυματίες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Συρία: Αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ιντλίμπ- Πάνω από 11 άμαχοι νεκροί, 20 τραυματίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΤουλάχιστον 11 άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν την Κυριακή σε αεροπορικά πλήγματα, τα οποία αποδόθηκαν στη συριακή Πολεμική Αεροπορία, στην αγορά μιας κοινότητας της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επαρχία Ιντλίμπ συμπεριλαμβάνεται στις τέσσερις «ζώνες αποκλιμάκωσης» η δημιουργία των οποίων είχε συμφωνηθεί τον Μάιο από ξένα κράτη, συμμάχους του καθεστώτος και των ανταρτών, για να κηρυχθούν εκεχειρίες σε διάφορες περιοχές της Συρίας.

Μετά τη σχετική ηρεμία που επικράτησε τους τελευταίους μήνες οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ρωσίας, που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στη Συρία στο πλευρό της Δαμασκού, εξαπέλυσαν πολλές αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες στην επαρχία της Ιντλίμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Στρατιωτικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν μια αγορά στη Μααρέτ αλ Νούμαν», στην επαρχία της Ιντλίμπ, δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο οποίος απέδωσε τα πλήγματα στο καθεστώς.

Οι πηγές στις οποίες βασίζεται το Συριακό Παρατηρητήριο συχνά δίνουν στοιχεία για το ποια δύναμη έκανε επιδρομές, με τι είδους αεροσκάφη, τον τόπο όπου έγιναν και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν.

«Τουλάχιστον ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Υπάρχουν σχεδόν 20 τραυματίες και ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει βαρύτερος», προειδοποίησε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Την Παρασκευή και το Σάββατο άλλοι τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που αποδόθηκαν επίσης στο συριακό καθεστώς εναντίον της κοινότητας Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Εξάλλου, ο τουρκικός στρατός αντάλλαξε πυρά την Κυριακή με τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ, την ώρα που η Άγκυρα συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα για μια επιχείρηση που λέει πως έχει στόχο να εκδιωχθεί από την περιοχή ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία, που κυριαρχεί στη τζιχαντιστική συμμαχία Ταχρίρ αλ Σαμ κι ελέγχει μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης επαρχίας. iefimerida.gr