Συνελήφθη ο βομβιστής του Παπαδήμου - Τον έπιασαν με βόμβες στα χέρια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθη ο βομβιστής του Παπαδήμου - Τον έπιασαν με βόμβες στα χέρια

Μπαινόβγαινε στις φυλακές ο 29χρονος που συνελήφθη από τις αρχές. Τι βρέθηκε στην κατοχή του και γιατί οι αρχές πιστεύουν πως ενδεχομένως σχεδίαζε νέο χτύπημα.
Συνελήφθη σήμερα, πρωινές ώρες, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Αλκαμένους ένας 29χρονος Έλληνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων-βομβών, τον Μάρτιο του 2017.
Οι επιστολές βόμβες είχαν αποδέκτες τότε φορείς και πολιτικούς σε χώρες της ΕΕ και στις 25 Μαΐου είχαν αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

 

Τον έπιασαν με έτοιμες βόμβες στα χέρια - Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.
 
Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:
  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη”.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του κέντρου που φέρεται να είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία, στο πατρικό του σπίτι και σε ένα ακόμα φιλικό του σπίτι.
 
Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν όπλα και στο διαμέρισμα που νοίκιαζε βρήκαν εκρηκτικά και εξετάζεται η πιθανότητα να ετοιμαζόταν για ένα νέο μπαράζ. Το συγκεκριμένο άτομο που στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε επεισόδια, φέρεται να επισκεπτόταν συχνά τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στις Φυλακές, μέχρι και πριν δύο χρόνια και ύστερα ξαφνικά σταμάτησε. Έκτοτε μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής ως πιθανά στρατολογημένο μέλος.

Η Αντιτρομοκρατική είχε στη διάθεσή της «ορφανό» DNA και αποτύπωμα από το μπαράζ του Μαρτίου

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τέθηκε σε συναγερμό, ειδικά μετά το μπαράζ επιθέσεων του Μαρτίου με  το σχέδιο Νέμεσις ΙΙ της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου τραυματίστηκε μία υπάλληλος του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, όταν άνοιξε μία παρόμοια επιστολή παγιδευμένη με πυροτεχνική ύλη στο Παρίσι, όπως επίσης είχε εντοπιστεί παρόμοια επιστολή από τις γερμανικές Αρχές προς τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ενέργειες για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ στην Ελλάδα εντοπίστηκαν άλλα 8 τέτοια δέματα από τις Αρχές.

Το ορφανό DNA

Σε ένα από αυτά τα 8 δέματα, οι Αρχές εντόπισαν ένα «ορφανό» DNA και αποτύπωμα, τα οποία βεβαίως δεν άνηκαν ούτε σε υπάλληλο των ΕΛΤΑ ούτε σε σεσημασμένο πρόσωπο, όμως αποτελούσε το σημαντικότερο εύρημα που είχε στην διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική από τότε.
Αντίστοιχο εύρημα φαίνεται πως είχαν ανακαλύψει και οι γερμανικές Αρχές στην αντίστοιχη επιστολή-βόμβα προς τον Σόιμπλε, ενώ ανάλογη επιστολή-βόμβα έγινε απόπειρα να αποσταλεί σε ιταλικό οίκο αξιολόγησης, όμως ήταν ένα από τα 8 δέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. εγκαίρως και εξουδετερώθηκαν.
Τα ευρήματα αυτά είναι άγνωστο επί του παρόντος αν οδήγησαν στη σημερινή σύλληψη, ωστόσο από τις Αρχές δεν θεωρούν ότι ο νεαρός έχει δράσει μόνος τους και ενδεχομένως στην εικόνα να υπάρχουν ακόμα δύο έως τρία άτομα.

Δεν υπήρχε προκήρυξη

Προκήρυξη για εκείνο το μπαράζ δεν είχε αποσταλεί από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει προαναγγείλει ότι θα το πράξει, ενώ στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης αναφερόταν μεταξύ άλλων, πως "ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.
"Έχουμε ακόμα την οργή. Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα".
Το ίδιο όμως δεν το έπραξαν και για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νέα ανάληψη ευθύνης.
Οι ίδιοι λοιπόν είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι αποτελούν ένα φαινόμενο "Λερναίας Ύδρας", ότι δηλαδή έχουν στρατολογηθεί και έχουν εκπαιδευτεί νέα άτομα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προέλευση των επιθέσεων αυτών, είχε θέσει στο στόχαστρο των ερευνών της, συνήθειες και επικοινωνίες των ήδη φυλακισμένων μελών και άτομα με τα οποία τυχόν είχαν έρθει σε επαφή απευθείας ή μέσω τρίτων και αυτή η έρευνα απέδωσε καρπούς.