Στο Σικάγο ο Τσίπρας αναζητά επενδύσεις -Κάλεσμα σε παραγωγούς ταινιών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Στο Σικάγο ο Τσίπρας αναζητά επενδύσεις -Κάλεσμα σε παραγωγούς ταινιών

Ο πρωθυπουργός με τον Στέλιο Μιρκόπουλο πρόεδρο των στούντιο CinespaceΧαρακτηριστικές του βάρους που δίνει η κυβέρνηση στην προσέλκυση επενδύσεων είναι οι διαβεβαιώσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ για τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τις επενδύσεις.
Από τη συνάντηση με Αμερικανούς και ομογενείς επιχειρηματίες
Και για cinema ελάτε Ελλάδα
Σε όλες τις έως τώρα επαφές του -πριν την αυριανή μετάβαση στο Λευκό Οίκο- ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τα θετικά σημάδια που αποτυπώνονται στους οικονομικούς δείκτες, υποστηρίζει ότι η χώρα μας αποτελεί πόλο σταθερότητας και καλεί τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να «ψηφίσουν» Ελλάδα, καθώς εκτός των αλλαγών που έχουν γίνει στη νομοθεσία για την απλοποίηση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων, υπάρχει πρόβλεψη στον αναπτυξιακό νόμο για 12 χρόνια σταθερού φορολογικού πλαισίου για τις μεγάλες επενδύσεις.
Μάλιστα ενδεικτική της αναζήτησης σε όλα τα πεδία επενδυτικών κινήσεων είναι η πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση που είχε η Ελληνική αποστολή στα Cinaspace Studios και τους ομογενείς ιδιοκτήτες, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει χώρα υποδοχής για επενδύσεις στον οπτικοακουστικό τομέα γιατί το νέο πλαίσιο για τις παραγωγές είναι ευνοϊκότερο. Τα studios Cinespace είναι από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ και ξεκίνησαν ως οικογενειακή επιχείρηση ομογενών.
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι το καλοκαίρι οι παραγωγοί της ταινίας Mamma mia 2 είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα του έργου στην Σκόπελο, ωστόσο τα γραφειοκρατικά προβλήματα της Ελλάδας τους... έστειλαν στην Κροατία. Μάλιστα το υπουργείου Τουρισμού, υπογράμμιζε ότι δεν είναι αρμόδιο για τις ξένες κινηματογραφικές παραγωγές. 
Με τον Στέλιο Μιρκόπουλο πρόεδρο των στούντιο Cinespace
Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Chicago Council on Global Affairs αναμένεται να αναφερθεί στο ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας δεδομένης της ρευστότητας που χαρακτηρίζει την Ν.Α.Μεσογειο, αλλά και δεδομένων των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή. Οι Αμερικανικές επενδύσεις φαίνεται πάντως πως αντιμετωπίζονται και ως εγγύηση διασφάλισης της σταθερότητας στην Ελλάδα, αφού ο Γερουσιαστής Durbin τόνισε από την ανάγκη να υπάρξουν αμερικανικές επενδύσεις, όχι μόνο για οικονομικούς, αλλά και για γεωπολιτικούς λόγους.
Με τον γερουσιαστή Dick Durbin
Χτες το βράδυ, ο πρωθυπουργός είχε δείπνο εργασίας με Ομοσπονδιακούς και Πολιτειακούς Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, και ομογενειακές οργανώσεις.
Το σημερινό πρόγραμμα
Με την ολοκλήρωση του προγράμματός του, σήμερα, στο Σικάγο, ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί για την Ουάσιγκτον όπου το απόγευμα συναντάται με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και αύριο, Τρίτη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Σήμερα Δευτέρα, στις 08:30 το πρωί (16:30 ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs. Στις 10:00 (18:00 ώρα Ελλάδας), επισκέπτεται το 1871 Chicago's Technology and Entrepreneurship Center, όπου θα ξεναγηθεί από τον CEO, Howard Tullman. Στις 11:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) συναντάται με τον δήμαρχο του Σικάγου, Rahm Emmanuel, με τον οποίο θα επισκεφθούν τον χώρο αστικής ανάπλασης Riverwalk, ενώ στις 12:15 (20:15) θα έχει συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόις, Bruce Rauner.
Ο πρωθυπουργός και η επίσημη αντιπροσωπεία θα φτάσουν στην Ουάσιγκτον περί τις 16:40 (23:40 ώρα Ελλάδας) και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στις 17:30 (00:30) τη συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στις 20:00 (03:00 ώρα Ελλάδας) οι οργανώσεις AHI και ΑΗΕPA θα παραθέσουν δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού. iefimerida.gr