ΚΕΡΚΥΡΑ: Σε δοκιμαστική λειτουργία ο δεματοποιητής στον ΧΥΤΑ: Επιθεώρηση του χώρου από μέλη του Συλλόγου Τεμπλονίου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σε δοκιμαστική λειτουργία ο δεματοποιητής στον ΧΥΤΑ: Επιθεώρηση του χώρου από μέλη του Συλλόγου Τεμπλονίου


  • Υπό αμφισβήτηση το έργο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο
  • Δέματα που δεν άντεξαν ούτε μια εβδομάδα και σκίστηκαν ενώ όλη η εγκατάσταση βρίσκεται στο έλεος του καιρού
Του Θοδωρή Σταλίδη
Ένα νέο βίντεο μέσα από το οποίο αποτυπώνεται η δοκιμαστική λειτουργία του δεματοποιητή στον χώρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, έδωσε στη δημοσιότητα νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.
Τα μέλη του Συλλόγου, σύμφωνα με την πρόεδρο Μάγδα Παπανικολοπούλου, επισκέφθηκαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου τον χώρο του δεματοποιητή μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Σπύρου Ασπιώτη, σύμφωνα με τον οποίο πραγματοποιήθηκε μόλις πρόσφατα η δοκιμαστική λειτουργία του… πολυαναμενόμενου δεματοποιητή στον χώρο του ΧΥΤΑ.
Όπως φαίνεται και από το βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο δεματοποιητής τέθηκε όντος σε λειτουργία και παρήγαγε έναν συγκεκριμένο αριθμό δεμάτων τα οποία σύμφωνα με την κ. Παπανικολοπούλου τοποθετήθηκαν στον χώρο όπου υπολογίζεται στο άμεσο μέλλον να τοποθετηθούν όλα όσα δέματα παραχθούν από το συγκεκριμένο μηχάνημα.
Ανακοίνωση καταδίκης του επεισοδίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο από Πολιτιστικό Σύλλογο Τεμπλονίου αλλά και απόδοση ευθυνών στην Τ.Α. Corfupost.gr - Ειδήσεις από την Κέρκυρα Σύμφωνα όμως με την κ. Παπανικολοπούλου, όπως άλλωστε ακούγεται και από το συγκεκριμένο βίντεο, ο χώρος μάλλον δεν επαρκεί για τις ανάγκες του Πάσχα και του καλοκαιριού ενώ παράλληλα, μάλλον αποτυχημένη θα πρέπει να θεωρείται η πρώτη δοκιμή μιας και από τα πλάνα διαπιστώνει κανείς πως σχεδόν όλα τα δέματα έχουν «απώλειες».
«Δέματα σχισμένα, από τα οποία χύνονται απορρίμματα και διάφορα υγρά, επιφάνεια η οποία δεν καλύπτεται από στέγαστρο, κάτι ο οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση στους όρους της ΠΙΝ για τη λειτουργία του δεματοποιητή, ενώ υπό αμφισβήτηση είναι και η γενική έκταση της επιφάνειας του όλου έργου, είναι κάποια από τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο ΣΥΔΙΣΑ και ο Δήμαρχος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανικολοπούλου εκφράζοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις της για την σωστή λειτουργία του έργου.
Τα συμπεράσματα δικά σας στα βίντεο που ακολουθούν…