Σαουδική Αραβία: Γυναίκα σκοτώθηκε στο μάθημα οδήγησης με δάσκαλο τον σύζυγό της! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Σαουδική Αραβία: Γυναίκα σκοτώθηκε στο μάθημα οδήγησης με δάσκαλο τον σύζυγό της!

Σαουδική Αραβία: Γυναίκα σκοτώθηκε στο μάθημα οδήγησης με δάσκαλο τον σύζυγό της!Το πρώτο ατύχημα, μία εβδομάδα μετά την απόφαση του βασιλιά Σαλμάν να επιτρέψει στις γυναίκες την οδήγηση δίχως τη συνοδεία άνδρα

Μόλις λίγα 24ωρα έχουν περάσει από την ανακοίνωση του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, για την άρση της απαγόρευσης οδήγησης των γυναικών στο αραβικό κράτος. Πριν κοπάσουν οι αντιδράσεις από τους φανατικούς μουσουλμάνους, συνέβη ένα μεγάλο ατύχημα, που πρόσθεσε πόντους στον προβληματισμό και σε όλους εκείνους που εναντιώνονται στην απόφαση του βασιλιά Σαλμάν. Μία γυναίκα πήγε να μάθει οδήγηση και σκοτώθηκε σε τροχαίο κατά τη διάρκεια του μαθήματος.


Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στην περιοχή Τζέντα, κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με τις αναφορές, ήταν το πρώτο μάθημα οδήγησης της γυναίκας, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο.

Ο σύζυγός της δήλωσε πως η γυναίκα του έχασε τη ζωή τους καθώς έσπευσε να μάθει οδήγηση ενόψει της εφαρμογής της βασιλικής απόφασης, τον Ιούνιο του 2018. Δάσκαλος οδήγησης ήταν ο ίδιος ο σύζυγός της, ο οποίος την έβαλε να οδηγήσει στους δρόμους της περιοχής που διέμεναν. Το τροχαίο συνέβη όταν η γυναίκα έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε διαχωριστικό μπλοκ. 
Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή επί τόπου, ενώ ο σύζυγος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο βασιλιάς Σαλμάν αποφάσισε με διάταγμα να επιτρέψει την οδήγηση γυναικών δίχως τη συνοδεία άνδρα, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές.

Το περιστατικό εξετάζεται από τις αρχές, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε. protothema.gr