Προκρίθηκε, αλλά προβλημάτισε ο ΠΑΟΚ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Προκρίθηκε, αλλά προβλημάτισε ο ΠΑΟΚ

Προκρίθηκε, αλλά προβλημάτισε ο ΠΑΟΚΠραγματοποιώντας ακόμα μία προβληματική εμφάνιση μακριά από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ με γκολ του Μακ στο 90’ επικράτησε του Απόλλωνα Πόντου (0-1) και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Με περισσότερες ανησυχίες, παρά με… χαμόγελα λόγω της πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πρέπει να είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα Πόντου με 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς ναι μεν έκαναν το 2/2 έχοντας επί της ουσίας εξασφαλίσει και την 1η θέση, αλλά για να φτάσουν στην επικράτηση επί μιας ομάδας της Football League που ακόμα δεν έχει αρχίσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, έπρεπε να φτάσει το ματς στο 90’, ώστε ο Μακ να σώσει τον ΠΑΟΚ από ένα κακό αποτέλεσμα και προηγουμένως ο Πασχαλάκης να πραγματοποιήσει εξαιρετικές επεμβάσεις στις πολλές ευκαιρίες των γηπεδούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την ήταν η πρώτη νίκη του «Δικεφάλου» τη φετινή περίοδο μακριά από την Τούμπα, έστω κι αν πρόκειται για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. ΠΑΟΚ 6 (3-1)
2. Λεβαδειακός 3 (6-2)
3. Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς 3 (1-1)
4. Αιγινιακός 0 (0-6)

Το ματς


Φυσιολογικά από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού ούτως ή άλλως η διαφορά δυναμικότητας, δεν… επέτρεπε σε διαφορετική εικόνα παιχνιδιού. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι προβληματίζοντας για ακόμα μια φορά κόντρα σε κλειστή άμυνα, το μόνο που κατάφεραν ήταν να έχουν μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς να δημιουργούν τη μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι μόλις στο 8’ έχασαν μια καλή ευκαιρία, με το σουτ του Μπρίτο μέσα από την περιοχή να περνά εκτός στόχου.

Οι ουσιαστικές… επισκέψεις του ΠΑΟΚ στα καρέ του Καλογεράκη άρχισαν από το 16’, με τον Λημνιό να γίνεται ο τελικός αποδέκτης από αλλεπάλληλες κόντρες μέσα στην περιοχή, αλλά το δυνατό πλασέ που επιχείρησε, το απέκρουσε ο γκολκίπερ των Ποντίων. Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτή η ευκαιρία δεν σήμανε κάποια πίεση του ΠΑΟΚ στα καρέ των γηπεδούχων. Αντιθέτως, αυτή ήταν η μοναδική αξιόλογη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο για τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, που ήταν και τυχεροί που πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Αυτό, γιατί, στο 40’ o Πασχαλάκης είπε διπλό «όχι» στο πλασέ του Χασομέρη από τα αριστερά, αλλά και στον Μπρίτο που πήρε το ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα είχε ακόμα μία σωστή αντίδραση σε σουτ του Βεργώνη έξω από την περιοχή.

Στο β’ ημίχρονο η κάκιστη εικόνα του ΠΑΟΚ δεν διαφοροποιήθηκε, ωστόσο ο Απόλλων Πόντου δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την προβληματική λειτουργία του αντιπάλου του. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Βεργώνης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Βλέποντας αυτή την εικόνα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ολοκλήρωσε μέχρι το 72’ όλες τους τις αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Κάμπος, Βιεϊρίνια και Πρίγιοβιτς και αντικαθιστώντας τους Λημνιό, Πέλκα και Δεληγιαννίδη. Και μόνο η παρουσία του Σέρβου τεχνικού, φόβισε κατά κάποιο τρόπο τους γηπεδούχους που πλέον είχαν ως κύριο στόχο τη διατήρηση του άκρως τιμητικού 0-0.

Στο 87’από σέντρα του Μάτος (που ακόμα και σε αυτό το ματς έπαιξε 90’) ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Καλογεράκης ήταν σε καίρια θέση, μπλοκάροντας την μπάλα, με το… μοιραίο να έρχεται τελικά στο 90’. Και πάλι ο Βραζιλιάνος μπακ του ΠΑΟΚ έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και τελικά ο Μακ έπειτα από μια προσποίηση έκανε το ψύχραιμο πλασέ, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Παρ’ όλα αυτά, το ματς δεν τέλειωσε εκεί, διότι στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ενλουντούλου βγήκε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά έκανε ένα βιαστικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει.

Απόλλων Πόντου: Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καπίας, Καλί (46' Σαμαράς), Καλαϊτζίδης (77' Καλογέρης), Βεργώνης, Συμελίδης, Μπρίτο, Ενλουντουλού, Χασομέρης

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης (72' Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Σάχοβ, Πέλκας (63' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Λημνιός (60' Κάμπος), Μακ