Πολυεκατομμυριούχος συνταξιούχος, τζογαδόρος -Ο 64χρονος που πήρε 23 όπλα και αιματοκύλησε τη συναυλία στο Λας Βέγκας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Πολυεκατομμυριούχος συνταξιούχος, τζογαδόρος -Ο 64χρονος που πήρε 23 όπλα και αιματοκύλησε τη συναυλία στο Λας Βέγκας

Courtesy of Eric Paddock via APΤο φως της δημοσιότητας βλέπουν στοιχεία για τον άντρα που αιματοκύλησε το Λας Βέγκας το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα), χρησιμοποιώντας ένα ολόκληρο οπλοστάσιο 23 πυροβόλων όπλων που μετέφερε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Mandalay Bay.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Στίβεν Πάντοκ, 64 ετών, ήταν πολυεκατομμυριούχος και είχε κάνει την τεράστια περιουσία του από την ενασχόλησή του με τα ακίνητα. Όπως έγινε γνωστό, ο Πάντοκ ήταν ιδιοκτήτης δύο αεροσκαφών, είχε πολλά ακίνητα στις ΗΠΑ και τεράστιο πάθος για το τζογάρισμα υψηλών ποσών στα καζίνο.
Μετά το μακελειό, αποκαλύφθηκε ότι ο Πάντοκ ήταν κάτοχος και ενός τεράστιου οπλοστασίου, το οποίο αποτελείτο από 42 όπλα -από τα οποία τουλάχιστον το ένα ήταν αυτόματο, ενώ αρκετά είχαν μεγάλη εμβέλεια.
Ως ενήλικας, ο δράστης έζησε σε 27 σπίτια στη Νεβάδα, στη Φλόριντα και στο Τέξας. Παρά τις συχνές μετακινήσεις του όμως, η ζωή του φαινόταν ότι ήταν ιδιαίτερα ήσυχη. Τόσο για τις Αρχές, όσο και για την οικογένειά του, παραμένει ακόμα μυστήριο ο λόγος για τον οποίο πραγματοποίησε την επίθεση.
Συνταξιούχος πλέον λογιστής, είχε εργαστεί ως εσωτερικός ελεγκτής στη Lockheed Martin για τρία χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ενώ εργάστηκε και ως μάνατζερ και επενδυτής συγκροτημάτων με διαμερίσματα στο Mesquite του Τέξας και στην Καλιφόρνια. Η τελευταία ενασχόλησή του ήταν αυτή που του απέφερε εκατομμύρια, όπως αποκάλυψε ο αδερφός του, Έρικ, ο οποίος αντιμετώπισε με απόλυτη έκπληξη την είδηση, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τον ισχυρισμό του ISIS ότι ανήκε στους κόλπους του.
Ο Έρικ Πάντοκ με τον αδερφό του Στίβεν
Με καθαρό ποινικό μητρώο, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές -ούτε καν με κλήσεις στην τροχαία. «Ήταν απλά ένας τύπος που ζούσε στο Mesquite και πήγαινε και τζόγαρε στο Λας Βέγκας -και του άρεσαν τα μπουρίτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αδερφός του, θέλοντας να τονίσει ότι ο Πάντοκ δεν είχε δώσει κανένα σημάδι για όσα τελικά έπραξε.
Ταυτόχρονα, η ανακάλυψη ότι χρησιμοποίησε 10 βαλίτσες για να μεταφέρει μεθοδικά ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στο δωμάτιό του στο Mandalay Bay σόκαρε όλους όσοι τον γνώριζαν. Αστυνομική πηγή μίλησε στη Wall Street Journal και αναφέρθηκε στο οπλοστάσιο που βρέθηκε στο δωμάτιο. Όπως αποκάλυψε, εντοπίστηκε τουλάχιστον ένα πλήρως αυτόματο όπλο και τουφέκια τύπου AR-15 και AK-47. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν και άλλα δύο ημιαυτόματα πυροβόλα όπλα που τροποποιήθηκαν νόμιμα προκειμένου να λειτουργούν ως αυτόματα, ρίχνοντας 400-800 σφαίρες ανά λεπτό. Παράλληλα, μεταξύ των όπλων που βρέθηκαν στο δωμάτιο υπήρχαν τέσσερα τουφέκια Daniel Defence DDM4, τρία FN-15 και άλλα τουφέκια Sig Sauer.
Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσαν τα ευρήματα από τις επιδρομές σε δύο από τις ιδιοκτησίες του Πάντοκ. Στο πρώτο σπίτι, μάλιστα, αξίας 369.000 δολαρίων, στο Mesquite του Τέξας, που βρίσκεται σε μία ήσυχη γειτονιά συνταξιούχων, οι Αρχές βρήκαν ένα ακόμα μεγαλύτερο οπλοστάσιο από αυτό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας. Περίπου 19 πυροβόλα, μαζί με εκρηκτικά Tannerite, και μερικές χιλιάδες σφαίρες.
Παράλληλα, στο αυτοκίνητο του μακελάρη βρέθηκε λίπασμα νιτρικής αμμωνίας, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή βομβών.
Τέλος, και όσον αφορά στον τρόπο που έκανε την επίθεση, ο Πάντοκ φέρεται να τοποθέτησε στα παράθυρα του δωματίου στο Mandaley Bay δύο όπλα σε τρίποδα. Τα παράθυρα έβλεπαν στη λεωφόρο όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ κάντρι μουσικής. Εκτός από τα όπλα, οι Αρχές εντόπισαν και ένα πλήθος πυρομαχικών που θα του επέτρεπαν να πυροβολεί επανειλημμένα για 72 ολόκληρα λεπτά. Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσής του; 59 νεκροί και 527 τραυματίες.
Το σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν
Και ενώ ο Στίβεν Πάντοκ δεν είχε ποινικό μητρώο, ο πατέρας του, Μπέντζαμιν, ήταν διαβόητος ληστής τραπεζών που το 1960, στο Λας Βέγκας, είχε προσπαθήσει να παρασύρει έναν πράκτορα του FBI, ενώ κατέληξε να βρίσκεται σε λίστα με καταζητούμενους μετά την απόδρασή του από την ομοσπονδιακή φυλακή του Τέξας το 1968.
Ο Πάντοκ, ο μεγαλύτερος από τέσσερα αδέρφια, ήταν 7 ετών όταν ο πατέρας του συνελήφθη για ληστείες και σύμφωνα με γείτονές του, τότε, το FBI είχε ψάξει το σπίτι της οικογένειάς του. «Προσπαθήσαμε να κρύψουμε από τον Στίβεν ότι ο πατέρας του κρατείτο ως ληστής τραπεζών. Δεν γνωρίζω καλά την οικογένεια, αλλά ο Στιβ είναι καλό παιδί», είχε δηλώσει γειτόνισσά τους.
Σύμφωνα με την αφίσα που εξέδωσε το FBI, ο Μπέντζαμιν Πάντοκ, που θα εξέτιε 20 χρόνια για μία σειρά ληστειών σε τράπεζες του Φοίνιξ, ήταν «ψυχοπαθής» και εθεωρείτο «ένοπλος και πολύ επικίνδυνος». Τελικά ο Πάντοκ εντοπίστηκε το 1978, όταν προσέλκυσε δημοσιότητα ανοίγοντας την πρώτη αίθουσα μπίνγκο.
Τέλος, και όσον αφορά τον μακελάρη, είχε κάνει δύο γάμους που κατέληξαν σε διαζύγια το 1980 και το 1990 και δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Tο τελευταίο διάστημα είχε σχέση με την Μαριλού Ντάνλι, μία 62χρονη, και φέρεται να χρησιμοποίησε την ταυτότητά της για να κάνει check-in στο πολυτελές ξενοδοχείο απ' όπου ξεκίνησε η επίθεση. iefimerida.gr