Επίσημο το Nokia 7 με bothie camera και γυάλινη επικάλυψη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Επίσημο το Nokia 7 με bothie camera και γυάλινη επικάλυψη

Η HMD Global ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το λανσάρισμα του Nokia 7 στην κινεζική αγορά, του πρώτου smartphone στη νεότερη ιστορία του brand με γυάλινη επικάλυψη στο πίσω μέρος του.
Για την γυάλινη επικάλυψη στην πλάτη του Nokia 7 έχει χρησιμοποιηθεί 3D Corning Gorilla Glass ενώ το εσωτερικό πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο 7000 series. Με αυτά τα δεδομένα το Nokia 7 διατηρεί μία premium εμφάνιση με εξαίρεση βέβαια τα «παραδοσιακά» bezels.
Η συσκευή έχει λάβει την πιστοποίηση IP54 κάτι που μεταφράζεται σε μερική ανθεκτικότητα στο υγρό στοιχείο. Στο εσωτερικό του Nokia 7 συναντάμε την πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 630 συνοδευόμενη από μνήμη RAM στα 4 ή στα 6GB, αποθηκευτικό χώρο στα 64GB και δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας μνήμης MicroSD.
Η οθόνη έχει διαγώνιο 5,2 ιντσών, είναι τεχνολογίας IPS LCD, προσφέρει ανάλυση 1080p και έχει επικάλυψη Gorilla Glass 3. Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 16 Megapixel με f/1.8 διάφραγμα, 1.12um pixels και dual-tone LED φλας. Στο εμπρόσθιο μέρος βρίσκεται η selfie camera με αισθητήρα 5 Megapixel με f/2.0 διάφραγμα, 1.4um pixels και πεδίο θέασης 84 μοιρών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκευάστριας «το Nokia 7 έρχεται με την φωτογραφική εμπειρία Zeiss» στην οποία περιλαμβάνεται αυτό που η HMD Global αποκαλεί bothies. Πρόκειται για μια λειτουργία όπου η οθόνη μοιράζεται στα δύο και δίνεται η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο και με τις δύο κάμερες του smartphone (εμπρός και πίσω). Παράλληλα η συσκευή διαθέτει και το Nokia OZO audio για την επίτευξη ανάλογης ηχογράφησης.
Σε επίπεδο συνδεσιμότητας το Nokia 7 διαθέτει Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS, USB Type-C, υποδοχή ακουστικών 3.5mm, NFC και LTE Cat.6. Ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής ενώ το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 7.1.1 Nougat με την προοπτική μελλοντικά να αποκτήσει την πιο πρόσφατη έκδοση Oreo. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 3.000mAh με υποστήριξη ταχείας φόρτισης.
Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Κίνα σε μαύρο και λευκό, από τις 24 Οκτωβρίου σε τιμή περίπου στα 320 ευρώ. Άγνωστο παραμένει αν και πότε το Nokia 7 θα κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές πλην της κινεζικής.pestaola.gr