Επίθεση στο Μοναστηράκι: Ομάδες κουκουλοφόρων έκαναν περιπολίες αναζητώντας τα θύματά τους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Επίθεση στο Μοναστηράκι: Ομάδες κουκουλοφόρων έκαναν περιπολίες αναζητώντας τα θύματά τους

«Ομάδες ελέγχων» αποτελούμενες από 30-40 άτομα είχαν δημιουργήσει οι κουκουλοφόροι την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας.
Επίθεση στο Μοναστηράκι: Ομάδες κουκουλοφόρων έκαναν περιπολίες αναζητώντας τα θύματά τους
Κάθε μία, «περιπολούσε» σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας  τσεκάροντας τους πολίτες προκειμένου να εντοπίσει φασίστες ή μέλη της Χρυσής Αυγής. Στο στόχαστρο έμπαιναν κοντοκουρεμένοι πολίτες με συγκεκριμένα ενδυματολογικά χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα αναζητούσαν άτομα που συμμετείχαν στην συγκέντρωση κατά του νόμου για την αλλαγή φύλλου. Κάπως έτσι έπεσαν στα χέρια των αντιεξουσιαστών και οι δόκιμοι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων.  

«Ήταν δύο νεαροί με πολιτικά. Είχαν ψωνίσει σε μαγαζί με στρατιωτικά είδη. Τότε τους επιτέθηκαν, τους χτυπούσαν με καδρόνια και κάποια στιγμή τους απείλησαν πως θα τους σκοτώσουν», ανέφερε καταστηματάρχης της περιοχής που τους βοήθησε. Οι νεαροί βρέθηκαν στο Μοναστηράκι για να αγοράσουν εξοπλισμό και ρουχισμό για την σχολή τους, όταν τους επιτέθηκαν οι κουκουλοφόροι. 

Τώρα η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει να βρει τους δράστες
Στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής για να εντοπίσουν τους δράστες,Πάντως η ΕΛ.ΑΣ δέχθηκε έντονη κριτική για την απουσία της από το σημείο που σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός των πολιτών.  

Μόνο ένας καταστηματάρχης τους βοήθησε 
Συνολικά οι αντιεξουσιαστικές «ομάδες ελέγχων», προπηλάκισαν και ξυλοκόπησαν οκτώ συνολικά πολίτες, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός έλλειψης αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, όταν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έκλειναν τις πόρτες τους βλέποντας τους νεαρούς να αιμορραγούν και να καταδιώκονται από τους κουκουλοφόρους, Τελικά μόλις ένας τους βοήθησε.

Ο Σ.Π., ιδιοκτήτης του καταστήματος με τουριστικά είδη στο οποίο βρήκαν «καταφύγιο» μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο. «Έγινε μία φασαρία στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Άρχισαν να κλείνουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο. Ξαφνικά οι δόκιμοι έτρεχαν προς τα επάνω γιατί τους είχαν χτυπήσει στο κεφάλι. Μπήκαν μέσα στο μαγαζί μου. Τους κράτησα να συνέλθουν και να σκουπίσουν τα αίματα που είχαν στα πρόσωπά τους. Μου είπαν πως τους επιτέθηκαν χωρίς αιτία», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν χτυπημένοι στο κεφάλι. Έτρεχε αίμα και ήταν σε κατάσταση σοκ γιατί ήταν νεαρά παιδιά. Στη συνέχεια πήραμε τηλέφωνο τα ΕΚΑΒ και τη σχολή τους για να ενημερώσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι επαρκής η αστυνόμευση. Μία ομάδα 30 ατόμων έκλεισε 100 μαγαζιά». iefimerida.gr