Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το ντέρμπι των… αποδείξεων - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το ντέρμπι των… αποδείξεων

post-feature-imageΗ ώρα του μεγαλύτερου ντέρμπι της Super League έφτασε… Το ντέρμπι των «αιωνίων»... Η «μητέρα των μαχών»... Το απόγευμα του Σαββάτου (28/10) οι «πράσινοι» υποδέχονται τους «ερυθρόλευκους» στο «Απ. Νικολαΐδης».

Όλοι οι… δρόμοι οδηγούν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου στις 19:30 (Onsports, Novasports 1) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Αναμφίβολα πρόκειται για το μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου και η νίκη δεν έχει μόνο βαθμολογικά οφέλη, αλλά δίνει και μεγαλύτερο πρεστίζ και αποτελεί το ντέρμπι των… αποδείξεων.

Να δείξει πως ακόμα είναι δυνατός

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά την φετινή σεζόν. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα των «πράσινων» έχει αντίκτυπο και στην αγωνιστική εικόνα, μια και το «τριφύλλι» δεν έχει καταφέρει να μαζέψει τους βαθμούς που… περίμενε, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας ματς. Ωστόσο, στη Λεωφόρο, το «συγκρότημα» του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει αποδείξει πως ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα του θέλει.

Όμως, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αποτελεί την καλύτερη… ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να αποδείξει πως ακόμα είναι δυνατός και διαθέτει το… μέταλλο που χρειάζεται για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στην φετινή Super League.

Η… αντεπίθεση δεν σταματά

Με προβλήματα, κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι, έχει ξεκινήσει η χρονιά και για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στην Super League, κάτι που τους έχει φέρει πίσω από την κορυφή, στους δύο βαθμούς.

Ο Τάκης Λεμονής έχει αναλάβει να… σημάνει την αντεπίθεση των Πειραιωτών και το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι - μετά τη νίκη σ’ αυτό με τον ΠΑΟΚ (1-0) - αποτελεί ένα ακόμα τεστ για τους Πρωταθλητές Ελλάδας πως διαθέτουν το υλικό και τα ψυχικά αποθέματα για να αντέξουν στην πίεση και να φτάσουν στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Χωρίς Τσάβες

Ο Αργεντίνος επιθετικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και έμεινε εκτός «πλάνων» του Μαρίνου Ουζουνίδη. Παράλληλα, εκτός «μάχης» είναι και οι Τζανδάρης και Λουτσιάνο με τραυματισμούς.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Βλαχοδήμος, Διούδης, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Χουλτ, Ινσούα, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Ρέις, Σιλά, Δώνης, Καμπέσας, Μουνιέ, Βιγιαφάνιες, Μολίνς, Πίσπας.

Εκτός Μάριν και Τζούρτζεβιτς

Ο Γερμανός μέσος και ο Σέρβος επιθετικός δεν είναι στα πλάνα του Τάκη Λεμονή, καθώς «κόπηκαν» από την αποστολή. Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τον Έλληνα κόουτς είναι η απουσία του τραυματία Σεμπά.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Προτό, Καπίνο, Μποτία, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Ένγκελς, Νικολάου, Σισέ, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Οτζίτζα, Ζιλέ, Ανδρούτσος, Καρσελά, Πάρντο, Ανσαριφάρντ, Εμενίκε.