Ποια είναι η «ισχυρή» αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ποια είναι η «ισχυρή» αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης προωθεί την αδερφή του και σύμβουλό του σε ανώτερες κρατικές θέσεις – Η Κιμ Γιο Γιονγκ συνοδεύει συχνά τον αδελφό της σε «ταξίδια καθοδήγησης»
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν προήγαγε την νεότερη αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ (Kim Yo-jong) σε ανώτερη θέση του κράτους, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ έγινε αναπληρωματικό μέλος του ισχυρού πολιτικού γραφείου του κόμματος, τα μέλη του οποίου τοποθετεί ο αδερφός της. Η προαγωγή της αδερφής του βορειοκοεάτη ηγέτη ανακοινώθηκε μαζί και με άλλες προαγωγές κορυφαίων αξιωματούχων της χώρας, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος το Σάββατο στην Πιονγκγιάνγκ.
Η Κιμ Γιο Γιονγκ, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, είναι 30 ετών.
Από το 2011, οπότε και ο Κιμ κληρονόμησε την εξουσία από τον πατέρα του, έχει τοποθετήσει την νεότερη αδελφή του σε διάφορες θέσεις, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της οικογένειας στην ηγεσία της χώρας.
Η 30χρονη συνοδεύει συχνά τον αδελφό της στα «ταξίδια καθοδήγησης» και άλλες εκδηλώσεις, ενώ είναι γνωστό ότι συμμετείχε στις προπαγανδιστικές επιχειρήσεις του κόμματος.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η αδερφή του γεννήθηκαν από την Κο Γιονγκ Χούι (Ko Yong-hui), τρίτη σύντροφο του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Πηγή:protothema