Σαν σήμερα: Αεροπλάνο της Ολυμπιακής Κέρκυρα - Αθήνα συντρίβεται - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Σαν σήμερα: Αεροπλάνο της Ολυμπιακής Κέρκυρα - Αθήνα συντρίβεται

Σαν σήμερα: Αεροπλάνο της Ολυμπιακής Κέρκυρα - Αθήνα συντρίβεταιΣίγουρα θα σκεφτεί ο καθένας πώς ο σεναριογράφος της ταινίας το παρατράβηξε με τη σκηνή διάσωσης επιβάτη... από αεροπλάνο που έπεσε στη θάλασσα, και κολύμπησε κοντά στη μισή ώρα, για να φθάσει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Κι όμως, η ιστορία είναι αληθινή. Ο ένας από τους 49 επιβάτες πτήσεως από Κέρκυρα με προορισμό την Αθήνα, άνοιξε την πόρτα του αεροσκάφους πέταξε τα ρούχα του και βούτηξε στα νερά. Κι απ’ αυτόν έγινε πρώτα γνωστό, ότι το αεροπλάνο που «χάθηκε» από τα ραντάρ του αεροδρομίου του Ελληνικού, είχε βουτήξει στη θάλασσα.
Χρειάστηκε να περάσουν κάποια λεπτά της ώρας για να συνειδητοποιήσουν οι νοσοκόμες της βραδυνής βάρδιας στο ΠΙΚΠΑ Βούλας τι τους είπε ο τυχερός και τολμηρός επιβάτης, στο όνομα Ν. Στεφάνου. Ότι το αεροπλάνο από την Κέρκυρα έπεσε στη θάλασσα, εγώ σώθηκα, ειδοποιήστε την Ολυμπιακή... Συνέβη σα σήμερα 21 Οκτωβρίου, το 1972.
Ένα μόλις λεπτό πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο έγινε το κακό. Μία σκηνή απόλυτης αγωνίας, λες σε θριλερική ταινία καταστροφής. Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ενημερώνει τον πιλότο ότι μπροστά του υπάρχει σύννεφο, τι θα κάνει; Θα ''μπεις'' μέσα ή θα καθυστερήσεις την προσγείωση, και θα επανέλθεις;
- Προσγειώνομαι τώρα!
Το αεροπλάνο χάθηκε και μέσα στο σύννεφο και από την επικοινωνία με τον Πύργο ελέγχου. Σώθηκαν οι 16 από τους επιβάτες και το πλήρωμα, οι 37 πνίγηκαν, κανένας δεν έπαθε κάτι από την βουτιά στη θάλασσα.
Μην πέσεις στην περίπτωση. Άστατες καιρικές συνθήκες, καταιγίδες. Αναταράξεις το σκάφος. Πάνω από την Κόρινθο ο Πύργος του Ελληνικού αλλάζει το ύψος της πτήσης, στα 15.000 πόδια. Ακόμα αλλάζει την προγραμματισμένη πορεία για να βοηθήσει την προσγείωση. Όλα κρίθηκαν σε δευτερόλεπτα του ενός λεπτού...
Το 1972 γυρίστηκε στο νησί η ταινία «Η κόμισσα της Κέρκυρας» με την Ρένα Βλαχοπούλου. Σε κάποια πλάνα υπάρχει το αεροπλάνο που την ίδια χρονιά βρέθηκε στη θάλασσα.
Πηγή: sdna.gr