Πύθωνας επιχείρησε να φάει παπαγάλο μέσα σε κλουβί - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Πύθωνας επιχείρησε να φάει παπαγάλο μέσα σε κλουβί

post-feature-imageΑπό βέβαιο θάνατο διασώθηκε ένας παπαγάλος στη Σιγκαπούρη, όταν οι ιδιοκτήτες του βρήκαν έναν πύθωνα τυλιγμένο γύρω από το κλουβί του!

Το φίδι, μήκους 1,5 μέτρου, βρέθηκε τη Δευτέρα στο σπίτι του Μέλβιν Γιαπ. Ο άνδρας το έπιασε, χρησιμοποιώντας ένα κλαδί, και το παρέδωσε σε μια οργάνωση προστασίας των ζώων. Όπως περιέγραψε στο BBC, ο παπαγάλος τους, τη γλίτωσε σώος και αβλαβής αλλά είχε «παγώσει» από τον τρόμο του.

Όπως αφηγείται ο άνδρας, ενώ κοιμόταν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, τον ξύπνησαν ουρλιαχτά, που ακούγοντας μέσα από το σπίτι. «Η οικιακή βοηθός καθάριζε το κλουβί του πουλιού, το φίδι ήταν ακριβώς μπροστά της αλλά εκείνη δεν το είχε προσέξει, μέχρι που το είδε η γυναίκα μου και άρχισε να φωνάζει. Ακολούθησε χάος και πανικός».

Ο Γιαπ κατέβηκε στον κάτω όροφο του σπιτιού, μαζί με τη 10χρονη κόρη του, η οποία τον βοήθησε να βάλει το φίδι σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα. Στη συνέχεια το μετέφεραν σε ενυδρείο, που δεν χρησιμοποιούσαν πια, γιατί φοβήθηκαν μήπως στη σακούλα πάθει ασφυξία, και ειδοποίησαν μια φιλοζωική οργάνωση για να το πάρει.

«Όταν το έπιασα κατάλαβα πως εκείνο ήταν πιο φοβισμένο από εμάς, μας φοβόταν πιο πολύ από ό,τι εμείς εκείνο. Ήταν σε αμυντικής τάση, τυλιγμένο, προσπαθούσε να προστατευτεί» περιγράφει.

Όσο για τον παπαγάλο, ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από την ταραχή που τον βρήκε. «Συνήθως το πρωί του αρέσει να φωνάζει, σήμερα ήταν εξαιρετικά ήσυχος. Δεν ακούστηκε καθόλου» καταλήγει ο 46χρονος.